likeBalaton.hu | 2021.03.18. 12:38
Idén elmarad, de 2022-ben lesz újra Balaton Sound
Több európai nagyrendezvény után megérkezett a bejelentés két nagy nyárindító fesztivál, a Balaton Sound és a Telekom VOLT Fesztiválról, aminek előkészítését a járvány harmadik hulláma miatti bizonytalanság teljesen ellehetetlenítette. A Sziget fesztiválról még nincs hír.

Ahogy arra számítani lehetett, idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában. A nyár végi fesztiválok szervezői közül vannak még, akik bíznak abban, hogy a tervezett rendezvények egy része valamilyen formában megvalósulhat, az azonban mára biztossá vált, hogy a VOLT és a Balaton Sound időpontját a szervezők 2022-re tolják.

– A Balaton Sound mára Európának egyik fontos, Magyarországnak pedig a legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja lett, amely komoly turisztikai vonzerővel bír és több tízezer hazai és külföldi vendéget jelent évente. Egyelőre azonban nem látjuk annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom ilyen mértékben újrainduljon Európa szerte, mindemellett pedig a hazai közönségünk biztonsága és egészsége számunkra mindennél fontosabb. Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a fesztivál kapuit – mondta Fülöp Zoltán, fesztiváligazgató.

– A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfoliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni. Most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látjuk, hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása. Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültünk el, azonban még meghirdetni se volt lehetőségünk a 2021-es sztárokat. Közben a háttérben ma már azt is látjuk, hogy a nemzetközi turnék is sorra maradnak el a bizonytalanság miatt – mondta Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója.

Fotó: Csudai Sándor Balaton Sound hivatalos sajtófotó

A szervezők azt is elárulták, hogy természetesen mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keressenek a két eseménynek.

– Erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt sajnos nem találtunk a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást. Bízunk abban, hogy hűséges látogatóink megértik a döntésünket és türelmesen kitartanak, hogy 2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel térhessünk vissza – tették hozzá.

Aki rendelkezik 2020-as Balaton Sound fesztivál jeggyel, több lehetőség közül választhat:

  • megtarthatja a jegyét a következő fesztiválra, Ajándék Kreditet kap ajándékba a hűségért, amely felhasználható lesz a Balaton Sound, a Sziget és a Telekom VOLT Fesztivál webshopjaiban, vagy a rendezvényeken is
  • a jegy/jegyek értéke átváltható Fesztivál Fiók Egyenleggé, aki ezt választja, ezt a Fesztivál Fiókban teheti meg, az összeg pedig felhasználható a webshopokban jegyek és egyéb szolgáltatások megvásárlására
  • a jegy Fesztivál Fiók használatával átruházható valaki másra
  • jegy/jegyek értéke visszaigényelhető.

Ha valaki 2022-ben nem tud részt venni a fesztiválon, a következő lehetőségek állnak rendelkezésére:

  • a jegy átruházható valaki másra a Fesztivál Fiókon keresztül
  • a jegy Egyenlegre váltható, amellyel rendezvényjegyek és szolgáltatások vásárolhatók a Balaton Soundra, a Szigetre vagy a Telekom VOLT Fesztiválra 2022. december 31-éig
  • visszatérítés igényelhető.

Forrás: vg.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva