likeBalaton.hu | 2021.09.26. 12:00
Kvíz: Hajókatasztrófák a Balatonnál
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

1/5

1954-ben borult fel a Pajtás kirándulóhajó a Balatonnál. Az osztálykiránduláson részt vevő fiatalok közül az egyik túlélő naplót vezetett. Innen tudjuk, hogy mi növelte a billenés erejét, amikor bekövetkezett a katasztrófa. Mi volt ez az ok?

2/5

A Pajtás hajószerencsétlenségének idejében még nem volt vízirendészet. Kik mentették ki az utasokat a katasztrófa idején?

3/5

Dr. Lengyel Árpád a Titanic egyetlen mentőhajójának, a Carpathiának volt a magyar hajóorvosa volt. A katasztrófa után soha többé nem lépett hajóra, a Balatonon sem. Amikor az unokája erről mesélt, mutatott egy, a Titanicról származó, eredeti relikviát is. Mi volt az?

Fotó: Shutterstock
4/5

Melyik balatoni település kikötőjéből futott ki a Pajtás, amikor utolsó útjára indult?

Fotó: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / BAHART Archívum
5/5

Hány főt szállíthatott (volna) a Pajtás hajó, ha betartják a szabályokat?

Fotó: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / BAHART Archívum
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Fotó: Pajtás hajó
Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / BAHART Archívum

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva