2020.02.10. 06:00
Szuper helyek a Balatonon, ahol a kutyádat is várják
Összegyűjtöttük nektek a kedvenc helyeinket, ahol a Balatonnál egész évben szívesen fogadják a négylábú vendégeket is. A kutyabarát helyek mellett bemutatunk egy cicás kávézót is…

A Balaton északi és déli partja is bővelkedik kutyabarát helyekben, korábbi cikkünkben bemutattuk nektek a nyár legjobb állatbarát vendéglátóhelyeit.
A turisztikai szolgáltatók a Balatonnál is alkalmazkodnak ahhoz a trendhez, hogy a tulajdonosok pihenni is magukkal viszik kutyáikat, így egyre több szálláshely és vendéglátó egység kutyabarát, vagyis szívesen látja a négylábú vendégeket is.
Az előző év kutyabarát szolgáltatóinak versenyében a Balaton kiemelkedően jól teljesített, az ivóvíz, kutyakeksz mellett egyre több hely külön menüvel várja a kutyusokat.

Gyere, nézd meg, hogy egy téli pihenés alatt hol látnak szívesen négylábú barátoddal. Mutatjuk a likeBalaton.hu kedvenc, egész évben nyitvatartó kutyabarát helyeit.

Siófok, Sanyi Sarok étterem
A siófoki Sanyi Sarok már 10 éve kutyás étteremnek számít, gyakorlatilag a nyitás óta beengedik a négylábúakat, manapság pedig hivatalosan is kutyabarát helynek számítanak. Maguk a tulajdonosok is kutyatartók, ezért pontosan tudják, hogy milyen az, amikor az eb is a családdal tart a nyaralás helyszínére. Mint mondják, sosem volt gond abból, hogy a nem kutyásokat zavarta volna az állatok jelenléte, igaz, hogy általában a „jó gazdik” viszik magukkal az étterembe kedvenceiket, olyanok, akik meg is tudják fegyelmezni.

Balatonlelle, Márton cukrászda
A neves sütizős, fagyizós helyen már évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a kutyabarát szolgáltatásokra. A friss víz mellett kapható itt laktózmentes joghurt, méz, kacsazsír és marhahús felhasználásával készült kutya- és macskafagyi, a zabpehelyből, lisztből, mogyoróvajból és banánból álló kutyasütijük pedig nagyon keresett.

Kép: Freestocks.org

Hévíz, Macchiato Caffé
Nem kérdés, hogy beülhetsz-e kutyusoddal egy süteményre, évek óta kutyabarát helyként működik az olaszos finomságokat kínáló trendi kávézó. Kedvenced is kap friss vizet, míg te engedsz az édes csábításnak.

Keszthely, Festetics Kastély Kávézó
A Festetics-kastély parkja kutyabarát hely, nem is kérdés, hogy az itt található kávézóban is felkészülten várják a kutyával érkező vendégeket. A friss víz mellett külön, kutyusoknak készített finomságok is várják a négylábúakat.

Badacsonytomaj, Laposa Birtok

A hegyoldalban található teraszos birtok kutya- és macskabarát hely. Nem kell otthon hagyni házi kedvencünket, ha kirándulni és borozni szeretnénk, friss víz várja őket itató tálkában. Míg mi a panorámában gyönyörködünk, négylábú társunk is kipihenheti magát.

Révfülöp, Bisztro71
A 71-es út mellett, a vasútállomástól és a strandtól pár lépésre található Révfülöp legújabb színfoltja a Bisztro 71 étterem, ahol a kézműves hamburgerek és házi ételek illatát a kutyusunk is élvezheti. Kifejezetten kutyabarát hely, amit még az ajtón is feltüntetnek, hogy meg se kelljen torpannunk, ha házi kedvencünkkel érkeznénk. Télen fedett, nyáron nyitott terasz várja a vendégeket, ahol az ebeknek is jár egy kis frissítő.

Veszprém, Incognito Kávézó
Veszprém egyik kedvenc belvárosi kávézója olyannyira kutyabarát hely, hogy vannak, akik egész nap itt dolgoznak, a kedvencükkel együtt. Itt mindig a kutyus kap először inni, így a gazdik is türelmesebbek lesznek. Régebben még arra is volt példa, hogy kutya-szitterséget vállaltak, de mostanra inkább gazdival együtt látják szívesen a négylábúakat.

Veszprém, Kultúrmacska Kávézó

Kép: pixabay

A hely nevéből érezhető, hogy ez a kávézó másfajta négylábúakat részesít előnyben, és értelemszerűen nem kutyás hely. Nem azért, mintha nem szeretnék őket, de a kávézóban lakó hat fajtatiszta macsesz némelyike méretre bizony nagyobb lehet, mint ölebünk, és ez mégiscsak az ő birodalmuk. Hogy mitől különleges ez a kertvárosban megbújó kávézó, azt cikkünkből megtudhatják.

Nyitókép: pexels.com

Készítette: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva