A Bujdosó család 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain: a legnagyobb tapasztalattal bíró Feri papa felügyeli a szőlőmunkákat; fia, Feri és menye, Bea a borászati kérdésekben döntenek, míg másik fia, Zsiga a kereskedelem területén áll helyt. A fiatal generáció is besegít már – Zsiga lánya, Dana az értékesítésben dolgozik, míg Feri legfiatalabb fia, Ferkó külföldön gyűjt borászati tapasztalatot, amit hazatérve a családi vállalkozásban szeretne kamatoztatni.
A borvidéken tradicionálisan széles a fajtaválaszték, az adottságok sok fajtának ideálisak, így nem alakult ki egyeduralkodó szőlő. A pincénél fehér fajtákat találunk a területek 60%-án. Olyan helyi, hungarikum fajtákkal dolgoznak, mint az olaszrizling, az Irsai Olivér, a királyleányka vagy a kékfrankos. A világfajták közül kiemelkedő itt a sauvignon blanc, a muscat lunel, a rajnai rizling és a chardonnay, míg a kék szőlők közül a merlot érzi legjobban magát.
Az ültetvények megújításakor Feri papa tapasztalatára alapoztak, az ő fejében a teljes borvidék 50 évnyi termésátlaga és mustfoka áll össze egy táblázattá. Ma már látszik, milyen jó döntés volt ezek mentén telepíteni.
Vallják, hogy mindig van lehetőség fejlődni, ezért rendszeresen járnak hazai és külföldi tanulmányutakra. A szőlőművelést szeretnék a lehető legmagasabb szintre emelni, törekszenek a vegyszermentességre. Keresik azokat a fajtákat, amelyek a kor és a klímaváltozás kihívásaira megadják a választ.
A család a Balaton és a vitorlázás szerelmese, Feri és Zsiga a Pannónia 70-es cirkálóval a balatoni vitorlás versenyek állandó résztvevője. Nyertek már Fehérszalagot, Pünkösdi Regattát, Félszigetkerülőt és Szüreti Regattát is, 2017-ben pedig magyar bajnokok lettek a 70-es cirkáló osztályban.