likebalaton.hu | 2018.07.05. 01:49
TOP 10 strand a Balatonnál
Összegyűjtöttük a legjobb balatoni strandokat!

1. Sajkodi strand

Forrás: Facebook

A Tihanyi-félszigeten található eldugott település, Sajkod strandja az egyik legromantikusabb fürdőhely a Balatonnál.
A strandon árnyas fák, sportszerkölcsönző, a strand mellett büfék és halsütők üzemelnek. A strand közelében több túraútvonal is elhalad, akár kerékpárral is bejárhatjuk a környéket.

2. Zamárdi nagystrand

Fotó: Strand Fesztivál

A Zamárdi nagystrand rászolgált a nevére. A szabadstrand 3 km hosszú partszakaszon terül el, és nem csak a fesztiválok alatt népszerű fürdőhely. Számos büfé, pad, árnyas fa várja a strandolókat. Fürdőzés közben a Tihanyi-félsziget panorámája tárul elénk. Minden évben itt rendezik meg a Balaton Sound és a Strand Fesztivált.

3. Fonyód kutyás strand

Már nem kell aggódni a kutyás gazdáknak, hogy rájuk szólnak strandolás közben. A fonyódi fürdőhelyre a belépés ingyenes, fürdés közben a Badacsonyi hegy látványa nyűgöz le bennünket. Még SUP kölcsönző is működik a strandon, ahol kutyánk is vízre szállhat velünk. A strand területén büfék és sportszerkölcsönzők is üzemelnek.

4. Balatonfüred Esterházy strand

Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket. Az évről-évre fokozatosan megújuló strand méltán számíthat a legigényesebb vendégek elégedettségére.

5. Vonyarcvashegyi Lido strand

Az egyik legsportosabb balatoni strand Vonyarcvashegyen található. A kiépített wakeboard- és vízisípálya mellet SUP, szörf és vízibicikli, vitorlás kölcsönzők is találhatók a strandon. A parton strandröplabda és strandfocipálya, fitneszpark is található. Rendszeresek a vízi aerobik órák és az animációs programok.
A fiatalok körében népszerű strandon található a környék leghosszabb csúszdája, és a strandon vízi színpad is működik.

6. Balatongyöröki strand

A legszebb panorámájú balatoni strandról fürdőzés és pihenés közben a Szigligeti-várra és Badacsonyra nyílik panoráma.
A györöki strand igazi családi-, gyermek víziparadicsom, gyerekek számára ideális árnyékos lidós részek, vízicsúszda van kialakítva. A napozni vágyó felnőtteknek sem kell egyedül hagyni gyerekeiket, mert az árnyas és napos területek a strand egész területén váltják egymást.

7. Siófoki nagystrand

Fehér homok és programok a PLÁZSON

A Petőfi-sétány közelében található strandot a nyüzsgést kedvelő vendégeknek ajánljuk. A strandon üzemel a Plázs, a Balton egyik legnagyobb bulihelye. A 2000 négyzetméteres, fehér homokos strandrész óriási, pálmafás napozóstéggel, menő napozóágyakkal, feszített víztükrű úszómedencével várja a strandolókat.
A strand keleti oldala elsősorban a kisgyermekes családok körében népszerű, itt vadonatúj, élményelemekkel is ellátott feszített víztükrű gyermekmedence is épült.

8. Gyenesdiási Játékstrand

Fotó: Tourinform, Gyenesdiás

Diási Játékstrand a balatoni strandok egyik legaktívabb strandja, egész nyáron animációs programokkal és sportolási lehetőséggel várja a családokat.
Sportkedvelő, aktív strandolók a strandröplabda pályát akár éjszaka is használhatják, de strandfoci- és streetballpálya, asztalitenisz, tengó, petáng, szabadtéri sakk és malom is várja a sportolókat.Egész nap szól a strandrádió, ahol a zene mellett a helyi programoké a főszerep. A strandon ingyenes internet, elsősegély szolgálat és információs pont működik.

9. Balatonlelle Napfény strand

A Napfény Strandfürdő Balatonlelle központjában, a hajóállomás keleti oldalán helyezkedik el. A strandon 2008-ban homokos partszakaszt alakítottak ki a tó medréből kikotort homokból, mely tengerparti hangulatot idéz. A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban fürödhetnek.
Az itt található az élményfürdőben három medence, valamint egy szaunaház működik.

10. Keszthely, Libás strand

A keszthelyi Libás strand a keleti városrészben, a Phoenix vitorláskikötő és a Balatoni Bringakörút mellett található, kisgyermekes családok kedvelt fürdőhelye.
A strand területén található büfékben lángos, pizza, hamburger, fagyi és jégkása csillapítja az éhséget. Ha komolyabb ebédre vágyunk, a strand melletti kikötőben a Pura Vida Port éttermet válasszuk.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva