veol.hu/Kovács Erika | 2021.09.16. 12:00
Megfőzték a Bakony és Erdély ízeit a csopaki gasztroünnepen
A Bakonyban és Erdélyben szedett legfinomabb gombák, különleges zöldségek és fűszerek, finom balatoni borok, kézművesek, gazdag programok, kitűnő nyári időjárás, kellemes fürdőzés – ez várta az érdeklődőket a gasztroünnepen, amit a Veszprém megyei önkormányzat szervezett a csopaki strandon.

Polgárdy Imre, megyei közgyűlési elnök, Ambrus Tibor Csopak polgármestere, valamint Tamás Sándor, a partnermegye, Kovászna elöljárója köszöntői után a csapatok nekiláttak egy jellegzetes erdélyi étel, a gombás-padlizsános zakuszka elkészítésének, illetve a Bakony ízeit magába foglaló, háromgombás szarvaspörköltnek.

Előbbit Antal Esztilla vezetésével a kovásznaiak, a vadételt pedig Vörösmarty Éva alelnökkel és Imre László jegyzővel az élen a Veszprém megyei önkormányzat főzte meg.

A kitűnő étel és ital kínálat mellett rendkívül gazdag programokat kínáltak egész nap, megyénk hagyományait, értékeit pedig külön bemutatták mások mellett a csuhé és kosárfonók, valamint a kézműves-szövők.

 

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva