A balatoni turizmus nem áll meg szeptember elején, csak átalakul, vallja a Balatoni Kör, és ezt a következő hétvégén a keszthelyi Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszten be is bizonyítja.
Február 12-én és 13-án a Festetics-kastély parkjában 10 étterem, cukrászda 15 borászat, pálinkafőzde, sörmanufaktúra várja, hogy megmutassa legfinomabb ételeit és borait, pálinkáit. A gasztronómiai rendezvényt számos kulturális programmal is színesítik.
Az időjárás előrejelzések szerint öt-hat fok várható gyenge széllökésekkel, a nap is előbújik, tökéletes hátteret adva az eseménynek. Miután végigkóstolod a kínálatot, körbesétálhatod a parkot is. A vendéglátók fedett sátor alatt várnak és az épületben is lesznek kóstolók, így a fázósabbak se maradjanak otthon.
Hozd a fényképezőgépedet is, hiszen ilyen háttér előtt ritkán készíthetsz gasztrofotókat és szelfiket.
– Mondhatnánk, hogy a már megszokott módon készülünk ezekre a Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszt alkalmakra, de ez mégsem igaz, mert minden helyszín más és más hangulatot ad a rendezvényeinknek. Keszthelyen most jelenünk meg először így együtt Balatoni Körben, és mindjárt egy lenyűgöző helyszínen, a kastély parkjában. Különleges ételekkel és italokkal várjuk a vendégeket egész hétvégén – mondta Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke.
– A kastély hátsó kertjében lesz a sátrunk, de a rendezvénynek a kastély épülete is része lesz – tudtuk meg Vincze Pétertől.
– Nagyon sokat köszönhetünk a kastélynak, már a szervezési folyamatok során is látszik, hogy számukra is fontos ez az esemény. Helyszínként maga a Festetics-kastély önmagában is egy különleges attrakció, így, hogy a kultúra és a gasztronómia egymás mellett lesz megmutatva, egy igazán egyedi lehetőséget kaptunk.
Lesznek kóstolóval egybekötött tárlatvezetések, a gyerekek játszóházban tölthetik az időt. Az ingyenesen látogatható északi szárnyban unikum és barista kóstolókkal várják a látogatókat, maga a kastély számos kedvezményt kínál a belépőtípusaiból a vendégeknek.
Téli ízek
A vendéglátósok között lesz néhány, akik nem Balatoni Kör tagok, nekik ez egy jó lehetőség a bemutatkozásra, és az esetleges későbbi taggá válásra is.
Az ételkínálat a tél ízeit mutatja be, lesznek vadak, bárány, tatárbeafsteak, különleges töltött káposzta. A borok is társulnak a komolyabb ételekhez, sokan hoznak dűlő-szelektált tételeket, és néhányan már bemutatják az idei Balaton Borukat is.
Tudj meg mindent a Balaton Borról.
A keszthelyi vendéglátósok zalai ízekkel is készülnek, lesz dödölle, ami tökéletes köret a vadraguhoz.
A rendezvény a hatályos járványügyi szabályok alapján védettségi igazolvány nélkül látogatható. A vendéglátósok maszkot viselnek, az asztalokat, könyöklőket egymástól távolabb helyezik el, lesznek fertőtlenítő pontok.
Kattints a részletes programért, és tudd meg, kik lesznek a hétvége vendéglátói.
A következő Kóstold Körbe helyszín a szigligeti Várudvar lesz, áprilisban pedig Balatonfüreden találkozhatunk a Balatoni Kör rendezvényével.