A Krúdy technikum és gimnázium csapata Leányvári Krisztina szakoktató vezetésével ismét ízletes és különleges csemegével várta a vásárlókat, őstermelőket. Kínáltak hajdina- és bulgur salátát, sütöttek gluténmentes túrófánkot, valamint lehetett kóstolni tápiókagyöngyből készült csokoládés pudingot.
– A márciusi piac témája a fenntarthatóság, a szezonalitás és a böjti időszakra való tekintettel az egészséges étkezés volt – mondta el Leányvári Krisztina szakoktató.
Tavaly ősszel nyitott Siófokon a Krúdy Gasztropiac, melyet a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium és a Somogyi Helyi Termék Egyesület közösen hozott létre. Idén negyedszerre telt meg élettel és ételekkel vasárnap a piac. Különleges szörpök, zöldségkrémek, mézek, homoktövis készítmények és mangalicából készült kolbász, sonka, szalonna is várta a vásárlókat, de levendulás birsalmasajtot és extra csípős chili szószt, szárított vargányát, hidegen sajtolt tökmagolajat és kézműves sajtokat is kínáltak.
– A kezdetek óta járok a piacra, a családom nagyon szereti az itt kapható különleges sajtokat, de került a kosaramba homoktövislé és medvehagyma pesto is – mondta el az egy siófoki vásárló. Legutóbb a gasztropiac fánkversennyel is kiegészült. Nyolc csapat készített például rózsafánkot, csöröge, vagy éppen szalagos fánkot.
Forrás: sonline.hu