Góz Lilla / sonline.hu | 2022.03.22. 14:00
Tápiókapudingot is kínáltak a siófoki gasztropiacon
Az egészséges táplálkozás jegyében tartották meg a Krúdy Gasztropiacot Siófokon, számos különleges alapanyagból készített ételt kóstolhattak a vendégek.

A Krúdy technikum és gimnázium csapata Leányvári Krisztina szakoktató vezetésével ismét ízletes és különleges csemegével várta a vásárlókat, őstermelőket. Kínáltak hajdina- és bulgur salátát, sütöttek gluténmentes túrófánkot, valamint lehetett kóstolni tápiókagyöngyből készült csokoládés pudingot.

Forrás: sonline.hu

– A márciusi piac témája a fenntarthatóság, a szezonalitás és a böjti időszakra való tekintettel az egészséges étkezés volt – mondta el Leányvári Krisztina szakoktató.

Forrás: sonline.hu

Tavaly ősszel nyitott Siófokon a Krúdy Gasztropiac, melyet a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium és a Somogyi Helyi Termék Egyesület közösen hozott létre. Idén negyedszerre telt meg élettel és ételekkel vasárnap a piac. Különleges szörpök, zöldségkrémek, mézek, homoktövis készítmények és mangalicából készült kolbász, sonka, szalonna is várta a vásárlókat, de levendulás birsalmasajtot és extra csípős chili szószt, szárított vargányát, hidegen sajtolt tökmagolajat és kézműves sajtokat is kínáltak.

Forrás: sonline.hu

– A kezdetek óta járok a piacra, a családom nagyon szereti az itt kapható különleges sajtokat, de került a kosaramba homoktövislé és medvehagyma pesto is – mondta el az egy siófoki vásárló. Legutóbb a gasztropiac fánkversennyel is kiegészült. Nyolc csapat készített például rózsafánkot, csöröge, vagy éppen szalagos fánkot.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva