Az Audi – Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban idén kiemelt figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyek tesztelésére, mely egységek egyre erősebben vannak jelen a hétköznapok gasztronómiai kínálatában és nagy népszerűségnek örvendenek.
– Az idei évben a Wolt támogatásával nagyobb lehetőségünk volt az alternatív vendéglátóhelyekre fókuszálni. A pandémia időszakában jelentősen megnőtt az éttermek ételkiszállítása, és ez nagy fejlődési potenciált jelentett a mindennapokat érintő gasztronómiai szolgáltatások fejlődésére. Sok jó színvonalon teljesítő résztvevő van jelen a piacon. Ezek a helyek nem a csúcsgasztronómiát reprezentálják, hanem a korrektül elkészített jó minőségű ételeket várjuk el tőlük – árulta el Herczeg Zoltán.
Nemcsak a Dining Guide, hanem a Wolt számára is kiemelt jelentőségűek az alternatív éttermek, így a két cég együttműködésének fő célja ezeknek a vendéglátóhelyeknek a láthatóvá tétele és népszerűsítése. Kooperációjuknak köszönhetően a Wolt applikációban külön kiemelést kapnak a Dining Guide által összeállított listák vendéglátóhelyei, köztük az Étteremkalauz Top100 lista éttermei és a legjobb alternatív éttermek is.
– A kalauzba bekerült alternatív éttermek minőségi comfort foodot kínálnak és biztos pontot jelentenek a vendégek életében, függetlenül attól, hogy levesezőről, hamburgerezőről, nápolyi pizzázóról, gyrosozóról vagy akár kézműves pékségről van szó. A Wolt portfóliójában is kiemelt pozíciójuk van ezeknek a helyeknek, a vásárlók visszajelzései alapján látjuk, hogy különösen népszerűek azok körében is, akik házhoz szállítással rendelnek. Örülünk neki, hogy ebben az évben a Dining Guide-al együttműködve, névadó szponzorként még nagyobb láthatóságot adhatunk nekik – mondta Hartyáni Orsolya, a Wolt éttermi és kiskereskedelmi értékesítési vezetője. – Örömmel látjuk, hogy nagyon sokszínű a lista és mindenféle műfaj képviselteti magát a pizzázótól a pékségen át a magyaros vagy akár egészséges éttermekig.
Top 10 vidéki alternatív vendéglátóhely az Audi – Dining Guide TOP 100 Étteremkalauza szerint:
· Il Baffo By Avalon (Miskolc) Az ALTERNATÍV VENDÉGLÁTÓHELYE 2023
· Pizza Kávé Világbéke (Hálózat) (Debrecen–Miskolc)
· Bitang Burger & Coffee Shop (Alsóörs)
· Tiki Beach Bisztró (Zamárdi)
· Black Sheep (Debrecen)
· Kalóz (Balatonudvari)
· Déli Part Woodfired BBQ (Siófok)
· Panificio Il Basilico (Szentendre)
· Cvekedli Tésztabár (Nyíregyháza)
· Buborék (Csopak)
Így jellemzi a Dining Guide a legjobbakat:
BITANG BURGER & COFFEE SHOP
Megalkuvást nem ismerő, kőkemény kísérletezés a Balaton északi partján. Grill és parázs, szén és tűz, füst és hús várnak. Egészéves szezont építő, példamutató vállalkozás, kiváló hamburgerrel, és nagyszerű kávéval.
TIKI BEACH BISTRO
Zamárdi partjának szezonálisan nyitva tartó gyöngyszeme ez a laza hangulatú, de komoly minőségű konyhával dolgozó bisztró. Újragondolt strandételeket, izgalmas alapanyagokat, folyamatos kísérletezést és igazi partmenti találunk itt.
KALÓZ STRANDBISZTRÓ
A kalózkodás 2003-ban kezdődött, amikor a fövenyesi egység megteremtette a Magyarországon addig nem létező strandbisztró fogalmát. A kortárs beach-food kategória legszebb példáit továbbra is náluk találjuk.
DÉLI PART WOODFIRED BBQ
Csendes parázslás a Sió partján. A pitmaster hozzáértő keze alól egymás után kerülnek ki a hétvége páratlan BBQ-fogásai, hétköznap pedig házi szószokkal megcsavart hamburger és pulled pork variációknak örülhetünk.
BUBORÉK CSOPAK
Bringapont, reggeliző, kávézó és pékség Csopakon. Akár átutazóban tekerünk ide, akár kovászos kenyeret vinnénk, akár pezsgővel kísért brunch-helyszínt keresünk francia péksüteményekkel, a Buborékban pezsgés és vendégszeretet vár.
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
:
Nyitókép: Audi – Dining Guide