Benkő Péter | 2024.07.26. 12:00
Te tudod, mit kell tenni vadgázoláskor?
Gyakori eset a közutakon, amikor vadat gázol, vaddal ütközik egy autós. Ebből a videóból megtudhatod, mi a teendőd ilyen esetben.

A meglátásom az – mondja –, hogy legtöbben hasonló esetben továbbhajtanak a helyszínről, amit nem kellene, helyette állatvédő alapítványokat – akár bennünket vagy másokat – vagy egy vadőrt értesíteni.

Fotó: pixabay

– Egy, még nem felnőtt állatnál nagy az esély a túlélésre, különösen fejsérülésnél, hiszen az őzek, szarvasok koponyája kellően erős ehhez. A vadon élő állatok immunrendszere is igen erős, ami segíti felépülésüket. Lábsérült állatok közelébe viszont ne menjünk mi, emberek, hiszen az ütközésnél, sérülésnél sokkal magasabb stresszt okoz számukra a jelenlétünk. Helyes viszont értesíteni a vadőrt, adott esetben a rendőrséget, akik a további intézkedéseket megteszik, hiszen az elsődleges szándéka mindenkinek az, hogy megmentse a sérült állatot. Persze a megfelelő módon, minél kisebb stresszt okozva neki.

Ez tehát a teendő, semmiképp sem továbbhajtani a helyszínről. Az alapítvány munkatársa elmondja azt is, meglátásuk szerint jó volna hatóságilag pontosabban tisztázni, a vadkár fogalmát, s azt, milyen esetekben kinek kell – ha kell – fizetnie.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Eplényi Síaréna
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva