likeBalaton.hu | 2024.08.21. 20:00
Mindhárom 75-ös cirkáló nevezett a Balatonfüreden induló vitorlás bajnokságra
A Balaton három legendás 75-ös cirkálója, a Nemere II, a Lillafüred, és a Sirocco is részt vesz az augusztus 22-25. között rendezendő összevont cirkáló bajnokságon. Ez az év legnagyobb megmérettetése az összevont cirkáló osztály számára.

A Himnusz hangjaival és a Kishamis árbócára felhúzott nemzeti lobogóval indul a magyar bajnokság – írja a hunsail.hu. A Náray Vilmos vezette versenyrendező gárda az előrejelzések alapján gyenge-közepes szeles versenyre készül.

A bajnokságra nem csak mindhárom 75-ös cirkáló nevezett, hanem számos klasszikus hajó is.

Így az Osztályszabályoknak megfelelően a Balaton királynői külön versenyben – a Benacsek Jenő Emlékversenyben – mérik össze tudásukat.

A résztvevőket nemcsak a vitorlás versenyek várják, hanem gazdag parti programok is. A versenynapok közös reggelivel kezdődnek, amelyet rövid kormányosi értekezlet követ, majd a tervek szerint minden nap 10 órától indulnak az első rajtok. A futamok után a csapatok vendégelik meg egymást a stégpartykon, a gálavacsora pedig a kikötő híres éttermében, a Porto Bello Ristorante-ban kerül megrendezésre.

A győztesek idén is egyedi díjakkal gazdagodnak, a Benacsek Jenő Emlékverseny első helyezett hajója pedig a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített kézzel készített porcelán díjat kap.

A verseny helyszíne, ahogyan az előző években is, idén is a Balaton egyik legjobb kikötője, a Balatonfüredi Hajógyári Kikötő. A versenyt a Magyar Vitorlás Szövetség és a Tramontana Yacht Club Egyesület szervezi. A zsűrit Igali Csilla vezeti.

Nyitókép: hunsail.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva