Mészáros Annarózsa | 2024.09.09. 08:00
Verkli muzsikától hangos Keszthely belvárosa
2024-ben tizenegyedik alkalommal, már jó ismerősként tértek vissza a verklisek a Balaton partjára, hogy két napon keresztül szórakoztassák a nagyérdeműt.
Hans-Jörg Surber, a rendezvényt életre hívó svájci származású főszervező szerint idén visszatérnek a gyökerekhez.
– Bár a rendezvény 11 év után idéntől családias hangulatúvá vált, és kevesebb verklist láthat majd a közönség is, nem maradunk zenegépek nélkül a hétvége alkalmával. Az idei Keszthelyi Verklis találkozóra szombaton és vasárnap kerül sor a Balatonparti városban, és ez alkalommal kimondottan a Kintornáké lesz a főszerep. Színpadi programokkal és koncertekkel nem készültünk, helyette most a verkikre helyeztük a hangsúlyt.
Mintegy 30 nemzetközi verklis érkezett ez alkalommal, és rendhagyó módon idén az osztrákok vannak többségben, de természetesen német, svájci, szlovéniai, és persze magyar résztvevők is vannak. Utóbbiak, mivel már régóta nem regisztrálnak előre, egyik vagy másik nap látogatnak majd csak meg minket – mesélte a szervező.
Pape Lutz sokak német kedvence ismét korábban érkezett, s ez alkalommal bár nem kerekezte körbe fél Európát, saját bevallássa szerint idén is mindenütt éltette a kedvenc keszthelyi verklis rendezvényét. A publikum persze sok ismerőst fedezhet majd fel, hiszen idén is sok régi visszatérője van eseménynek, újak azonban már nem regisztrálnak. Meglepetéssel viszont az idei évben is készülnek a kintornások. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is szerveztek templomi koncertet a Fő téri templomban a nagymisét követően. Néhány résztvevő, különböző egyházi dalokkal, és kellemes melódiákkal szórakoztatta az érdeklődőket.
Nézd meg a találkozón készült képeinket!
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva