likebalaton.hu | 2024.10.14. 15:00
Lelövéssel fenyegették a fiatalokat az álrendőrök Siófokon
Siófok egy általában békés város, de az elmúlt napokban egy egészen megrázó eset történt, amely minden szülő számára ijesztő lehet.

Október 12-én éjfél körül egy siófoki üzlet parkolójában három fiatalkorú szórakozott – bevásárlókocsikkal lökdösték egymást, amikor megjelent egy autó, amely egy pillanat alatt rémálommá változtatta a játékukat.

Az autót egy nő vezette, mellette pedig egy férfi ült. A férfi megfenyegette a fiatalokat. Azt követelte tőlük, hogy három másodpercen belül adják át személyes irataikat, és fizessék meg a helyszíni bírságot – nem kevesebb, mint 20 ezer forintot. És ha ez még nem lenne elég, fenyegetőzött: ha nem fizetnek, nem a fogdába szállítja őket, hanem egyszerűen lelövi mindannyiukat.

Hogyan zajlott az álrendőrök támadása?

A fiatalok teljesen lefagytak a helyzet komolyságától. A félelem hatására egyikük elindult a legközelebbi bankautomatához, ahonnan azonban csak 10 ezer forintot tudott felvenni. Ezt a pénzt kénytelenek voltak átadni a „rendőröknek”, akik azonnal elhajtottak a helyszínről.

A rendőrség gyorsan lépett

A megdöbbentő fenyegetést követően a gyerekek értesítették a valódi rendőröket, és a helyi hatóságok azonnal intézkedtek. A Siófoki Rendőrkapitányság nyomozói gyorsan azonosították a feltételezett elkövetőket, és másnap már sikeresen elfogták a 23 éves ságvári férfit és szintén 23 éves élettársát. Az autót, amellyel a tettüket elkövették, lefoglalták. A párost rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és az őrizetbe vételüket követően kezdeményezték a letartóztatásukat.

Nyitókép:shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva