Krausz Andrea | 2020.10.28. 15:19
Rekonstruálták a Balatonnál talált koponyát – nem kislányt, hanem fiút keresnek a rendőrök
Hátborzongató eset miatt adott ki felhívást a rendőrség szerdán. Egy túrázó házaspár tavaly decemberben nejlonzacskóban emberi csontokra bukkant Szántódpuszta közelében. A szakértők elsőre azt gondolták, hogy egy kislány maradványaival állnak szemben, mára már tudják, hogy egy fiúról van szó, akinek már a szilikon arcformája is elkészült.

2019. december 16-án Szántódpuszta közelében ismeretlen személyazonosságú férfi csontmaradványait találták meg a túrázók. A házaspár a föld fölött pillantotta meg a csontokat: egy koponyát, fogakat és bordacsontokat.

A rendőrök felhívásukban azt írják, hogy az elhunyt férfi becsült életkora 10-18 év közötti lehet, és halála az elmúlt 20 évben következett be.

A genetikai szakértők rekonstruálták ismeretlen fiatal férfi arcát
Fotó: police.hu – hivatalos

 

– Az első szemrevételezéskor úgy tűnt, hogy egy tizenéves nőről van szó, de az elvégzett genetikai műszeres vizsgálat alapján kiderült, hogy férfi – mondta Vajda Eszter rendőr főhadnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – 10 hónapja zajlik egy közigazgatási eljárás, ami most lezárult. Feltételezhetően bűncselekmény gyanúja nem áll fenn, mivel a megtalált koponyán és a bordacsonton külsérelmi nyomot nem találtak – közölte Vajda Eszter.

Szántódpuszta közelében kerültek elő a maradványok
Fotó: Krausz Andrea

 

A szakemberek átnézték az elmúlt 20 évben eltűnt személyek listáját és megállapították, hogy valószínűleg egyik személlyel sem azonos az ismeretlen fiatal férfi. Az igazságügyi genetikai szakértők a koponyacsont alapján rekonstruálták az emberi arcot és arról szilikon mintázatot készítettek.

Egy 10-18 év közötti fiút keresnek, így nézhetett ki
Fotó: police.hu – hivatalos

 

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat az ismeretlen férfi holttestrészek személyazonosságának megállapítása miatt. Aki a leírás, vagy a fénykép alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, jelentkezzen a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a 8600 Siófok, Sió utca 12-20. szám alatt, vagy hívja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, továbbá a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az ügy előzményeiről itt lehet olvasni!

Nyitókép: police.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva