likeBalaton.hu | 2024.10.15. 16:00
Pályázati lehetőség vidéki büféknek: 2,8 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatás
Október 15-én indul a pályázat, amellyel összesen 2,8 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el 2800 vidéki, egész évben nyitva tartó büfé üzemeltetői. a program maximum 2800 pályázat befogadását teszi lehetővé, így nem mindegy, hogy a jelentkezők mikor adják be igényeiket – jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A cél, hogy segítsék a vidéki vállalkozásokat, és csökkentsék a turizmusban tapasztalható egyenlőtlenségeket.

A turizmus Magyarország gazdaságának egyik fontos része, a teljes nemzetgazdaság több mint 12 százalékát adja. Több ezer kis- és középvállalkozás működik ezen a területen, így közel 400 ezer család megélhetését biztosítja. Atámogatás célja a vidéki vendéglátóhelyek, különösen akik egész évben nyitva tartanak, támogatása.

Ki pályázhat?

A korábbi szakaszokban az egész évben nyitva tartó vidéki éttermek, cukrászdák, zenés-táncos szórakozóhelyek, alkalmi vendéglátóüzletek, kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek hívhattak le támogatást. A program további szakaszaiban pedig az italüzletek és bárok adhatják majd be igényeiket.

Meddig lehet pályázni?

Az üzemeltetők november 30-ig nyújthatják be igényüket a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rendszerén keresztül. Fontos, hogy a pályázatok elbírálása a beérkezés sorrendjében történik, így érdemes minél előbb beadni a jelentkezést.

Mire lehet felhasználni a támogatást?

A támogatás főként energiahatékonysági beruházásokra, új eszközök beszerzésére és a vidéki turisztikai szolgáltatások fejlesztésére használható fel. A cél az, hogy a vidéki vendéglátóhelyek korszerűbbé váljanak, és még vonzóbbak legyenek a látogatók számára.

Hol lehet jelentkezni?

A pályázathoz szükséges információk és a jelentkezés részletei a kisfaludyprogram.hu oldalon érhetők el. A részvétel egyszerű, és minimális adminisztrációval jár, amelyben ügyfélszolgálati segítséget is kérhetnek az üzemeltetők.

A kiírók felhívják a figyelmet, hogy a program maximum 2800 pályázat befogadását teszi lehetővé, így nem mindegy, hogy a jelentkezők mikor adják be igényeiket. A sorrendet a beérkezés alapján határozzák meg.

Nyitókép: illusztráció /DMA

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva