Ma a keszthelyi Bezerics Borház borásza, Bezerics Dani hozta el neked Szexi Irsai gyöngyözőborát! A Szexi Irsai gyöngyözőbort leginkább gyümölcsökhöz és könnyű desszertekhez ajánlja. A mézes szőlővel felturbózott vaníliás tejberizshez például tökéletesen passzol.
Szuper recepteket is ajánlunk!
VANÍLIÁS TEJBERIZS SZŐLŐVEL
HOZZÁVALÓK
15 dkg rizs
6 dl tej
3 ek kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1/2 db citrom (lereszelt héja)
2 ek méz
20 dkg szőlő (piros és fehér vegyesen)
5 dkg mazsola
ELKÉSZÍTÉS
A megmosott rizst egy lábasba tesszük, majd felöntjük 1,5 dl forró vízzel, és nagy lángon addig kevergetjük, amíg a folyadék el nem párolog róla.
Folyamatosan kevergetve adagonként a rizshez adjuk a tejet, közben a kétféle cukorral és a citromhéjjal ízesítjük. A kész, krémes tejberizst 4 db pohárba kanalazzuk.
Kisméretű serpenyőben felolvasztjuk a mézet, és átforgatjuk rajta a megmosott, leszemezett szőlőt. Ezzel és a mazsolával megszórva tálaljuk a tejberizst, akár langyosan vagy behűtve is.
Forrás: mindmegette.hu