mindmegette | 2018.08.30. 14:00
Remek borok, nagyszerű receptek
A Mindmegette új sorozatot indított 7 nap, 7 borász, 7 boros recept címmel, ahol olyan balatoni borokat mutatnak be, amelyeket a 27. Budapest Borfesztiválon szeptember 6-9-ig meg is lehet kóstolni.

Ma a keszthelyi Bezerics Borház borásza, Bezerics Dani hozta el neked Szexi Irsai gyöngyözőborát! A Szexi Irsai gyöngyözőbort leginkább gyümölcsökhöz és könnyű desszertekhez ajánlja. A mézes szőlővel felturbózott vaníliás tejberizshez például tökéletesen passzol.

Szuper recepteket is ajánlunk!

VANÍLIÁS TEJBERIZS SZŐLŐVEL

HOZZÁVALÓK
15 dkg rizs
6 dl tej
3 ek kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1/2 db citrom (lereszelt héja)
2 ek méz
20 dkg szőlő (piros és fehér vegyesen)
5 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS
A megmosott rizst egy lábasba tesszük, majd felöntjük 1,5 dl forró vízzel, és nagy lángon addig kevergetjük, amíg a folyadék el nem párolog róla.
Folyamatosan kevergetve adagonként a rizshez adjuk a tejet, közben a kétféle cukorral és a citromhéjjal ízesítjük. A kész, krémes tejberizst 4 db pohárba kanalazzuk.
Kisméretű serpenyőben felolvasztjuk a mézet, és átforgatjuk rajta a megmosott, leszemezett szőlőt. Ezzel és a mazsolával megszórva tálaljuk a tejberizst, akár langyosan vagy behűtve is.

Forrás: mindmegette.hu

További remek receptek

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva