Ma a badacsonytomaji Borbély Családi Borház borásza, Borbély Tamás hozta el Badacsonyi Kéknyelűjét! A finom nedűt könnyű és nehéz halételekhez egyaránt ajánlja. Az olasz módon elkészített lepényhalhoz például tökéletesen passzol.
LEPÉNYHAL OLASZ MÓDRA
HOZZÁVALÓK
50 dkg lepényhal-filé (2 db nagyobb)
só
1 db citrom (leve)
15 dkg olívabogyó
2 ek kapribogyó
2 ek olívaolaj
2 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
2 ek petrezselyem
1 dl fehérbor
ELKÉSZÍTÉS
A lepényhalat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, majd citromlével meglocsoljuk. Az olajbogyót és a kapribogyót felaprítjuk.
Az olajat és a vajat felhevítjük, beletesszük a felaprított fokhagymát, a halfiléket, az olajbogyót és a kapribogyót, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
A halat kb. 4 percig sütjük, utána megfordítjuk, felöntjük a fehérborral, és 3-4 perc után tálalhatjuk is.
Forrás: mindmegette.hu