mindmegette | 2018.08.31. 14:00
Mai borajánlat: Badacsonytomaji kéknyelű
A Mindmegette új sorozatot indított 7 nap, 7 borász, 7 boros recept címmel, ahol olyan balatoni borokat mutatnak be, amelyeket a 27. Budapest Borfesztiválon szeptember 6-9-ig meg is lehet kóstolni.

Ma a badacsonytomaji Borbély Családi Borház borásza, Borbély Tamás hozta el Badacsonyi Kéknyelűjét! A finom nedűt könnyű és nehéz halételekhez egyaránt ajánlja. Az olasz módon elkészített lepényhalhoz például tökéletesen passzol.

LEPÉNYHAL OLASZ MÓDRA

HOZZÁVALÓK
50 dkg lepényhal-filé (2 db nagyobb)

1 db citrom (leve)
15 dkg olívabogyó
2 ek kapribogyó
2 ek olívaolaj
2 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
2 ek petrezselyem
1 dl fehérbor

ELKÉSZÍTÉS
A lepényhalat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, majd citromlével meglocsoljuk. Az olajbogyót és a kapribogyót felaprítjuk.
Az olajat és a vajat felhevítjük, beletesszük a felaprított fokhagymát, a halfiléket, az olajbogyót és a kapribogyót, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
A halat kb. 4 percig sütjük, utána megfordítjuk, felöntjük a fehérborral, és 3-4 perc után tálalhatjuk is.

Forrás: mindmegette.hu

További remek receptek

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva