Ma a lesencefalui Gál Szőlőbirtok és Pincészet borásza, Gál Csaba hozta el neked Balatonmelléki Chardonnay-ját, amelyet leginkább halételekhez és fehér húsokhoz ajánlja. A fehérboros, zöldséges csirkecsíkokhoz például tökéletesen passzol.
FEHÉRBOROS, ZÖLDSÉGES CSIRKECSÍKOK
HOZZÁVALÓK
– 1 kg csirkemellfilé
– 2 ek liszt
– 2×5 dkg vaj
– 5-6 szál újhagyma
– 5 db sárga répa
– 20 dkg zöldborsó
– 30 dkg gomba
– 2 dl zöldségleves
– 1 dl fehérbor
– 2 dl főzőtejszín
– 3-4 ek olaj
– só
– bors
– 1 tk őrölt fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk kb. 5 dkg vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a csirkecsíkokat is. Puhára pároljuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félrerakjuk.
Ugyanebben az edényben megpároljuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott sárgarépát. Együtt pároljuk körülbelül 10 percig, majd felöntjük a zöldséglevessel, valamint a borral.
Amikor megpuhult a répa , a tejszínt is hozzáadjuk. Pár perc alatt összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával. Hozzákeverjük az előzőleg megpárolt csirkecsíkokat, és így együtt készre főzzük az ételt.
Az utolsó 10 percben a zöldborsót is raguhoz keverjük. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a szeletekre vágott gombát megpároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Az ízletes zöldséges ragut rizzsel tálaljuk, a tetejét a párolt gombával szórjuk meg.
Forrás: mindmegette.hu