mindmegette | 2018.09.01. 14:00
Kóstold meg a Balatonmelléki Chardonnay-t
A Mindmegette új sorozatot indított 7 nap, 7 borász, 7 boros recept címmel, ahol olyan balatoni borokat mutatnak be, amelyeket a 27. Budapest Borfesztiválon szeptember 6-9-ig meg is lehet kóstolni.

Ma a lesencefalui Gál Szőlőbirtok és Pincészet borásza, Gál Csaba hozta el neked Balatonmelléki Chardonnay-ját, amelyet leginkább halételekhez és fehér húsokhoz ajánlja. A fehérboros, zöldséges csirkecsíkokhoz például tökéletesen passzol.

FEHÉRBOROS, ZÖLDSÉGES CSIRKECSÍKOK

HOZZÁVALÓK
– 1 kg csirkemellfilé
– 2 ek liszt
– 2×5 dkg vaj
– 5-6 szál újhagyma
– 5 db sárga répa
– 20 dkg zöldborsó
– 30 dkg gomba
– 2 dl zöldségleves
– 1 dl fehérbor
– 2 dl főzőtejszín
– 3-4 ek olaj
– só
– bors
– 1 tk őrölt fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk kb. 5 dkg vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a csirkecsíkokat is. Puhára pároljuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félrerakjuk.

Ugyanebben az edényben megpároljuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott sárgarépát. Együtt pároljuk körülbelül 10 percig, majd felöntjük a zöldséglevessel, valamint a borral.

Amikor megpuhult a répa , a tejszínt is hozzáadjuk. Pár perc alatt összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával. Hozzákeverjük az előzőleg megpárolt csirkecsíkokat, és így együtt készre főzzük az ételt.

Az utolsó 10 percben a zöldborsót is raguhoz keverjük. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a szeletekre vágott gombát megpároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Az ízletes zöldséges ragut rizzsel tálaljuk, a tetejét a párolt gombával szórjuk meg.

Forrás: mindmegette.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva