SEFAG Zrt.
Telefonszám
E-mail cím turizmus@sefag.hu
Bemutató csillagvizsgáló, városi erdő, erdei vasút, erdei szálloda – ezeket a látnivalókat kínálja a SEFAG Zrt a látgatói számára. A Balatonon pihenők nem csak a strandokon tölthetik el az időt, hanem kirándulásra is megfelelő időszak a nyaralás.

Bemutató csillagvizsgáló, városi erdő, erdei vasút, erdei szálloda – ezeket a látnivalókat kínálja a SEFAG Zrt a látgatói számára. A Balatonon pihenők nem csak a strandokon tölthetik el az időt, hanem kirándulásra is megfelelő időszak a nyaralás.

Akiket érdekelnek a természeti értékek, a somogyi erdők rejtelmei, nekik javasoljuk, hogy mindenképp keressék fel a Zselici Csillagparkot, ahol nappali és éjszakai túrákon valamint a csillagvizsgáló épületében látható meteorit és természeti kiállításon, planetáriumi filmvetítéseken ismerkedhetnek a csillagos égbolt és a zselici rengeteg csodáival. Nyári időszakban hetente kétszer éjszakai túrákon vagy távcsöves megfigyeléseken szerezhetnek új ismereteket a látogatók a csillagokról, a fényszennyezésről és hatásairól, az éjszakai erdő állatvilágáról.

 

A látogatóközponthoz közeli Kardosfa Hotelben nem csak a szállóvendégek, hanem a betérő látogatók is megkóstolhatják a vadételeket és a helyi termékekből készült specialitásokat. Az étterem teraszán háborítatlan természeti környezetben lehetőség van élvezni a gasztronómiai örömöket vagy megpihenni egy finom kávé mellett.

A Zselic a gyalogos és kerékpáros turisták kedvelt célpontja, felejthetetlen élmény az ezüst hársas bükkösökben vagy a tölgyesekben kirándulni a fák árnyat adó lombjai között.

 

A Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben, a Balatontól 20 km távolságra erdők és tavak között kanyarog a Mesztegnyői Erdei Vasút. Az utasok a belső-somogyi homokvidék változatos tájait, gyertyánosokat, tölgyeseket, egérlápokat csodálhatnak meg útjuk során. A minden év júliusában megrendezésre kerülő Mesztegnyői Rétesfesztiválon a gasztronómiai élvezeteket kereső vendégeket a kisvasút is kiemelt programokkal várja.

 

Esős időben sem maradnak az érdeklődők erdei élmény nélkül, a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontban ismerhetik meg a somogyi erdők jellegzetes fafajait, állatai és viselkedésüket, nyerhetnek bepillantást az erdész és vadász szakemberek munkájába. A látogatóközpont emeleti foglalkoztató termében több tucat játék várja a természet iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva