veol.hu / Mátételki András | 2021.07.17. 13:00
15-16 éves lányokkal szexelt pénzért a 63 éves férfi a Balatonnál
Tinédzser lányoknak fizetett szexért az idős férfi, akit a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt.

A füredi férfi 2014 tavaszától, egyik nőismerősének köszönhetően, a család egyes hölgyei­vel gyengéd kapcsolatot ápolt – amiért fizetett. Közöttük voltak olyanok is, akik még nem voltak 18 évesek.

  • Egy 15 éves lányt a vádlott szülei lakására vitt, ahol alkalmanként 30-35 ezer forintot fizetett neki.
  • Három évvel ezelőtt egy másik, ugyanilyen korú lány is belépett a „baráti” körbe, akivel a férfi 5-6 alkalommal volt együtt, s 15-20 ezer forintot fizetett egy-egy intim együttlétért.
  • A harmadik, 16 éves lánnyal az akkor 63 éves férfi 2018 szeptemberében jött össze, neki 20-50 ezer forintot adott találkozásonként.

Az ítélet utal arra, hogy az egyik lány jó pénzszerzési lehetőséget látott a férfiban. A család tagjai összefogtak, és hivatalos minőség színlelésével, bűnszövetségben elkövetett zsarolással igyekeztek minél több pénzt kiszedni áldozatukból: rendőrnek, ügyvédnek adták ki magukat, és azt mondták neki, hogy eljárás indult ellene, aminek a vége börtön lehet.

Megígérték neki, hogy elsimítják az ügyet – pénzért. A férfitól több mint ötmillió forintot vettek így át.

Ezt az ügyet a Veszprémi Járásbíróság tárgyalja. A bíróság megállapította, hogy nem volt kétséget kizáróan bizonyítható, hogy a vádlott 14. életévét be nem töltött személlyel létesített szexuális kapcsolatot. A vádlottat háromrendbeli, folytatólagosan elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt két év börtönre ítélték, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztették. Kötelezték a 244 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A döntés jogerős.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva