2018.08.11. 13:00
A Balaton egész évben menő
Egyre több olyan esemény színesíti a balatoni programsorozatot, mely túllép a víz okozta örömökön, és arra helyezi a hangsúlyt, hogy Balaton partjára látogatók megismerjék legnagyobb tavunk más, talán nem kevésbé izgalmas arcait is. A Balatoni Kör Egyesület is ezért alakult, megtesznek mindent, hogy ne csak a nyári szezonban legyen menő a Balaton.

Pár hete mutatták be a Balatonboglár és Balatonlelle összefogásából létrejött téli-nyári programfüzetet. Ám az egész Balaton körül is létrejött egy összefogás, amit a balatoni kör koordinál, mondta el kérdésünkre Tóth Balázs, az egyesület alelnöke.

– Harmincnégy tagunk van jelen pillanatban, ezek között vannak neves borászok, étterem-tulajdonosok és üzemeltetők, szállásadók, és pálinkafőzők is – emelte ki Tóth Balázs. – Mind olyan vállalkozók, akik az egész éves Balatonért és a minőségi, helyi alapanyagokon nyugvó vendéglátás mellett tették le voksukat. És ezért hajlandóak tenni is. A Balatoni Körnek talán az egyik leglátványosabb állandó eleme a Balaton bor. Ez az első magyarországi közösségi bormárka, aminek a lényege, hogy több borász, ugyanolyan eljárás alapján Olaszrizlinget készít. Majd ez ugyanolyan címkével, ugyanolyan megjelenéssel, marketinggel kerül piacra. A különbség csak annyi a címkén, hogy olvasható rajta, melyik termelő gyártotta az adott palackot.

A cél tehát adott, a balatoni gasztronómia, borkultúra megismertetése, népszerűsítése a leginkább hangsúlyos az egyesület tevékenységében. – Az egész éven át tartó balatoni szezon, és a magas szintű gasztronómia bemutatása a cél – pontosított Tóth Balázs. – De ez nem zárt együttműködés. Mindenkit várunk az egyesületbe, aki egyetért céljainkkal, és érzése szerint tud is tenni érte. Szerencsére minden évben vannak új tagjaink, így tudunk újabb és újabb minőségi szolgáltatásokat kínálni az idelátogatóknak.

A Balatoni Kör számos rendezvényt is szervez. Ebben az évben egy ötalkalmas gasztro-roadshow-val készülnek. Sümeg, Badacsony, Csopak, Balatonlelle és Köveskál lesznek a túra helyszínei. Az első alkalom szeptember végén, míg az utolsó jövő év márciusában lesz.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva