likeBalaton.hu | 2021.02.13. 09:00
A Balatonnál 20 fokkal melegebb van, mint Zabarban
A napi hidegcsúcsot egészen biztosan nem fogja megdönteni egyetlen balatoni település sem, de azért itt is fogvacogtató hideg van. Mutatjuk, hogy mi várható a napokban.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint marad a hideg idő a jövő hétre is.

Szombat
Sok napsütésre van kilátás, csak néha növekszik meg a felhőzet. Esetlega keleti, északkeleti tájakon alakulhat ki hózápor. Reggel -11, délután -2 fok körül alakul a hőmérséklet. Az Északi-középhegységben -20 foknál is zordabb lehet a reggel. Élénk, nyugaton erős lesz az északnyugati szél.

Vasárnap
Marad a fagyos, napos téli idő. Ismét a keleti területeken fordul elő nagyobb eséllyel hózápor, hószállingózás. Továbbra is élénk, időnként erős lesz a légmozgás. Reggel -15 és -5, délután -3 és +3 fok között várható a hőmérséklet.

Hétfő és kedd
Napos, gyengén felhős időre van kilátás, kicsi az esély hószállingózásra. Reggelente -12, délutánonként 0°C körüli értékeket mérhetünk. Mérséklődik a légmozgás.

Szerda
Erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék ebből nem alakul ki. Folytatódik a fagyos február.

Fotó: Krausz Andrea

A Balatonnál ma is sokkal melegebb van, mint az ország leghidegebb településén

A Balatonnál 20 fokkal melegebb van, mint Zabarban. Itt a mérések szerint rekordközeli hideg volt reggel. Az idokep.hu adatai szerint a -26,3 °C-ra ébredtek a zabariak, ám a napi hidegcsúcsot még mindig Ásotthalom tartja az 1935-ben mért -27,3 °C-os hőmérséklettel.

 

?-26°C??
Zabarban rekordközeli a reggel, eddig egy fok különbséggel az 1935-ben Ásotthalmon mért -27,3°C tartja a rekordot. ?https://www.idokep.hu/hoterkep

Posted by Időkép on Friday, February 12, 2021

A fogvacogtató hideg ellenére sem valószínű, hogy idén télen korcsolyázni fogunk a Balatonon

Amíg reménykedünk, addig egy kis érdekesség: 2016 telén a Balatont mintegy két hónapig borította vastag jégpáncél. Alig múlt el a karácsony, és már örülhettünk a Balatont borító összefüggő jégpáncélnak, mely később akár a 32 centiméteres jégvastagságot is elérte.

Nyitókép: illusztráció – shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva