likebalaton.hu | 2018.07.04. 14:00
A Kishegyen „tekereg” majd az elektromos kisbusz
Hamarosan már nem kell kihagyni a borkóstolókat a Balatonnál a jogsi miatt a sofőröknek sem, mert igénybe vehetik a Lelle-Boglár Tekergőt.

A színpompás mintájával tekinteteket vonzó 14 férőhelyes jármű jelenleg tesztüzemben közlekedik a térségben, ám heteken belül munkába áll.

A balatoni turizmust szolgálja majd, s a térség egész éves attrakcióit hirdeti az elektromos kisbusz, amelynek ötlete a BL YachtClub ügyvezetőjének, Tóth Balázsnak a nevéhez kötődik.

– Ezzel szállítjuk majd a télen és nyáron a turistákat borkóstolókra a Kishegyre, múzeumlátogatásokra, élménytúrákra – mondta el érdeklődésünkre Tóth Balázs. – Tervben van az is, hogy lesz egy lellei kulturális túra, amelyen bemutatjuk a város történetét, kulturális értékeit. Hozzátette: nem csak a BL YachtClub vendégei utazhatnak a Lelle-Boglár Tekergővel, hanem bárki igénybe veheti a dél-balatoni élményjáratot. A környezetbarát kisbusz indításának célja éppen az, hogy programokat nyújtsanak a térségbe érkezőknek és minél több emberhez eljusson az egész éves Balaton híre. S az is, hogy megismerjék a parttól mindössze 4 kilométerre található Kishegyet, amely évről évre ontja isteni levét.

– Az őszi-téli szezonban is jár majd a Tekergő – emelte ki az ötletgazda. – Hiszen a Balaton nem csak nyáron, de ilyenkor is kínál élményeket. Ezt a külső dizájnnal is igyekeztünk hangsúlyozni.
Tóth Balázs a Balatoni Kör tagjaként az összefogás többi résztvevőjével együtt évek óta azon munkálkodik, hogy a magyar tenger ne csak nyáron vonzza a vendégeket. A tó környéke ugyanis gazdag kulturális értékekben, s a Balatonnál már jó ideje télen sem áll meg az élet. A tekintetet kétségkívül vonzó festésen helyet kaptak a partnerek logói mellett a nyár és a tél szimbólumai is. S persze a „Balaton télen-nyáron menő” szlogen is kiemelt helyen látható a Tekergőn.

Tóth Balázstól megtudtuk azt is, hogy az ötlet Badacsonyból származik, ahol hat helyi szolgáltató indított korábban hasonló járatot. Az élményjárat – mely több mint egy kisbusz, hiszen élményekhez viszi az ország különböző részeiből érkező turistákat – július elejétől indul „menetrendszerűen”.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva