Mészáros Annarózsa | 2021.04.21. 12:00
Örökbefogadtunk egy fát, a kislányunk imád alatta hintázni
Április 17-én került sor a „Fogadj örökbe egy Folly fát!” kampány első örökbefogadói napjára a badacsonyörsi Folly Arborétumban. Ezen a napon ismerkedhettek meg a kiválasztott fákkal az örökbefogadók egy séta keretén belül.

A Folly Arborétum egy új lehetőséget adott a látogatói részére: örökbe fogadhatóvá tette a park fáit, ezzel is közelebb hozva a természet közeliséget a XXI. század emberének. Öt örökbefogadási fokozatot hirdettek meg: bronz (egyéni vagy családi), ezüst, arany és aranygyűrű – ez utóbbit az arborétumban házasulandók részére ajánlják. A tavaszi örökbefogadói programra 15-en jelentkeztek. Az egyik örökbefogadóval, dr. Beer Balázzsal beszélgettünk a program keretén belül.

Mikor járt először az Arborétumban?
– 3 évvel ezelőtt költöztünk a környékre, akkor egy rokonunk javasolta, hogy mindenképpen tegyünk itt látogatást, mert rabul fog ejteni a hely. Igaza is lett. Az első látogatáshoz képest rengeteg változás történt, mindig fedezek fel valami újdonságot, ami korábban, néhány hónappal ezelőtt még nem volt vagy másként nézett ki. Érződik, hogy kezd „trendi”, felkapottabb lenni a hely, de ennek semmilyen negatív hatását nem éreztem ez idáig. Bővül, gazdagodik a park attrakciókban, látnivalókban.

– Mi motiválta az örökbefogadásra?
– Egy barátunktól kaptuk karácsonyi ajándékba a Csüngő vöröslevelű bükkfát. Illetve a lehetőséget, hogy a családommal egy éven keresztül „nevelőszülei” lehetünk ennek a növénynek. Lelkes természetjáróként már utánanézetem a fa leírásának, korábbról ismertük is ezt a fát, a kislányom már sokszor ringott a nyaranta kihelyezett csepphintában, de a mai bejáráson még részletesebb tudással gazdagodtunk. Szép kezdeményezésnek tartom, hogy ilyen módon is lehet az Arborétumot támogatni. Jelenleg bronz családi fokozatú örökbefogadók vagyunk. Valószínűleg jövőre meg fogjuk újítani az örökbefogadást, mert jó benne lenni valami igazán értékteremtő, értékadó dologban!

– Milyen gyakran keresik fel a parkot?
– Amikor csak tehetjük. Minden évszakban voltunk már itt, mindig más arcát mutatja a táj. A Balaton szinte minden szegletből látszik. Egy egész napot el lehet a parkban tölteni, hiszen gyerekek számára megunhatatlan a sok játszófelület. De a szemet gyönyörködtető környezet mellett, a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk. Azért valljuk be, ez sem elhanyagolható.

Fotók: Mészáros Annarózsa – likeBalaton

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva