2018.08.05. 16:30
Attila hunjai csatáztak a Csillagvárban
Több száz évvel repülhetett vissza az időben, aki ellátogatott a Csillagvári Várjátékokra Balatonszentgyörgyön, amelyet idén negyedik alkalommal rendeztek meg.

A várjátékokon csak a körben parkoló autók emlékeztettek arra, hogy tulajdonképpen a XXI. században vagyunk, hiszen a környezet, a korhű viseletbe öltözött emberek régi korok hangulatát idézték meg. Volt itt harci bemutató, és magyar agár futtatás, de solymászbemutatót is láthatott a közönség.

Az íjászatot, a közelharcot és régi magyar játékokat is kipróbálhattak a látogatók a Csókakői Hunok jóvoltából, akik már régi vendégei a Várjátékoknak. Malom Bendegúz szerint a játékos csata sok dolgot elárul a gyerekek jelleméről.

Igazi fegyverekkel, korhű ruhában és hajviselettel csatáztak a modern kori hunok.

A Csillagvár a Festetics grófok vadászvára volt, nevét jellegzetes alakjáról kapta. A várban látható középkori életet bemutató panoptikum is segít abban, hogy jobban megismerhessék az érdeklődők a középkori magyarok életét.

A solymászbemutatón kiderült, hogy a sólyom is legalább annyira jól szelidíthető, mint egy kutya.

A Csillagvárba természetesen nem csak akkor lehet ellátogatni, ha rendezvény van, kiváló program az egész családnak, egy délutánt kellemesen eltölthet itt felnőtt és gyerek is. Részletek itt.

Szerző: Fenyő Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva