2018.09.20. 12:00
Balatoni gasztroélmények szombaton
A Balaton körüli vendéglők, éttermek, csárdák helyi különlegességekkel és magyaros finomságokkal várják vendégeiket.

Gyenesi Íz-lelő

Más-más hangulatú és kínálatú vendéglátóhely különleges menüvel és finom italokkal várja ismét a vendégeket. Néhány ínycsiklandozó étel a kínálatokból: Hordós káposztaleves füstöltsonka chipsszel, Füstölt csülökkel töltött pite pikáns mártással, rozmaringos tarjaszelet kemencében vele sült burgonyával. Persze a desszertek sem maradhatnak ki: Körtés palacsinta vanília mártással, aludttejes prósza, a italkínálat pedig szintén megtalálható az ajánlónál.

Sörkóstoló kemencés vacsorával

Kézműves sörök a helyi Sörművek jóvoltából és remek házias ételek egy helyen, a Csillagvárban. Az italok mellé finom ételeket is kínálnak: Aranysárga tyúkhúsleves gazdagon, Kapitányi kemencés fatál (Ropogós csülök, kacsa és egyéb disznóságok), Somogyi aludttejes prósza.

Pörköljünk oda!

Hagyományos pörköltfőző-verseny Balatonszemesen, a Berzsenyi utcai strandon.

Káposztakavalkád

A Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont káposztás ételek főzőversenyére várja az érdeklődőket szeptember 22-én. Kategóriák: Húsos káposzta, Tészták (a lepénytől a cvekkedliig), Húsmentes káposztaételek. Ügyességi játékok, vetélkedők, kóstolók és finom borok várják a vendégeket. Lesz savanyítási bemutató, praktikák megosztása, és régi káposztás eszközök kiállítása is.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva