2018.08.07. 16:00
Baleset-megelőzés a Veteránjármű Találkozón
A rendezvényen a balatonalmádi rendőrök közlekedésbiztonsági programokkal várták az érdeklődőket.

A 2018. augusztus 5-én Balatonfűzfőn megrendezett veteránjármű találkozóra látogattak el a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai és a helyszínen felállított baleset-megelőzési standnál szólították meg az érdeklődőket.

A gyerekek egy tíz kérdésből álló KRESZ-tesztet tölthettek ki, mellyel átismételték a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait, valamint közlekedésbiztonsági témájú képeket színeztek és a gyalogos közlekedésre vonatkozó ismeretekből különböző feladványokat oldottak meg. A felnőttek mindeközben a nyári közlekedés veszélyeiről hallgattak meg egy tájékoztatást. A rendőrök kiemelték, hogy néhány jó tanács megtartásával és a tartós hőség emberi szervezetre gyakorolt veszélyeinek ismeretével megelőzhetők a balesetek. Felhívták a figyelmet, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat! Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital! Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot!

A rendezvényen a 18 év felettiek kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort is, mely egy megközelítőleg 10 km/h sebességgel történő ütközés hatásait érzékelteti.

Fotók: police.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva