nso.hu | 2022.09.13. 14:00
Dárdai Pál: Megható volt belépni ide, ezeknek a képeknek lelkük van
Háromnapos sporttudományos konferenciát rendeznek szerdától Budapesten és Balatonbogláron, a programot felvezető sajtótájékoztatón Németh Ferenc fotóriporter munkáit és az MSÚSZ nívódíjas fotóit is bemutatták.

Háromnapos sporttudományos konferenciát rendeznek szerdától Budapesten és Balatonbogláron, a programot felvezető sajtótájékoztatón Németh Ferenc fotóriporter munkáit és az MSÚSZ nívódíjas fotóit is bemutatták.

Dárdai Pál edző, korábbi szövetségi kapitány is megjelent a fotókiállítással egybekötött sajtótájékoztatón, amelyet hétfőn tartottak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a szerdán kezdődő, háromnapos Sport és Innováció Konferencia felvezetéseként. Az egyetem aulájában egy hónapig látható tárlat a Nemzeti Sport 2013-ban elhunyt fotóriportere és egykori fotórovat-vezetője, Németh Ferenc munkásságát mutatja be, kiegészítve a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) idei nívódíj-pályázatának nyertes képeivel.

– Ahogy beléptem a helyiségbe, megható volt végignézni a képeken, és nemcsak azért, mert eszembe juttatja Feri bá’-t. Ezeknek a képeknek lelkük van. Készítőjüknek az emlékét ugyanúgy ápolja a fia, a kiállítást megszervező Németh Péter, ahogyan én is viszem tovább édesapám, idősebb Dárdai Pál szellemiségét – hangsúlyozta a Berlinből hazatérő 46 éves tréner.

Dénes Tamás, az MSÚSZ főtitkára Németh Ferenc életműve mellett külön méltatta a szervezet nívódíjának idei I. helyezettje, Derencsényi István sziklaugrásról készült fotóját.

Ami az egyetem és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) közösen szervezett konferenciáját illeti, Mezei Dániel moderálása mellett Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora és Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezető igazgatója vázolta a „Tehetségből teljesítmény” alcímmel meghirdetett program tervezett előadásait. A szerdán Budapesten kezdődő, csütörtökön és pénteken Balatonbogláron folytatódó esemény igyekszik közérthetően tálalni a sporttudományos témákat, és a négyszáz előzetes regisztráció alapján jelentős érdeklődésre tart számot.

A konferencián előadást tart a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke is.

Forrás: nso.hu
Fotó: Török Attila

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva