Krausz Andrea | 2018.07.27. 21:48
Dárdai Pál nagy napja Zamárdiban
Győzött a Zamárdi Petőfi SE a Dárdai Hertha Team ellen. A jótékonysági mérkőzés előtt díszpolgári címet adtak át Dárdai Pálnak.

Hiába él évtizedek óta Németországban Dárdai Pál, a Balatonra, Zamárdiba nagyon szeret visszajárni. Mint mondja, jól érzi itt magát. Szívesen megeszik a büfében egy lángost, és a villányi borok mellett kedveli a balatoni borokat is. A Hertha BSC egykori játékosa, jelenlegi vezetőedzője azonnal a helyi jótékonysági akció mellé állt, melynek célja az volt, hogy a bevételt a Zamárdiban feltárt avar-kori leleteket bemutató könyv kiadására fordítsák. Csapata, a barátokból, egykori válogatott játékosokból álló Dárdai Hertha Team az egyébként megyei III. osztályú Petőfi SE ellen lépett pályára.

Még átöltözés előtt sikerült elcsípnünk Dárdai Pált:

Dárdai kiskorában sokat járt édesapjával, a Komlói Bányász és a Pécsi MSC hajdani labdarúgójával a Balatonra, de – mint mondta – „az nem volt olyan igazi.” Aztán egyszer a válogatottal itt edzőtáboroztak, és valami megváltozott. A felesége is szeretett volna a családdal itt üdülni, és onnantól fogva úgy érezte, hogy ide mindig vissza kell járni, mert gyönyörű. A régi időkhöz képest most sokkal tisztábbnak tartja a vizet, mert ha az ember behajózik, inni lehet a tóból.

A meccsen természetesen a legfiatalabb zamárdi focisták is kezet foghattak Dárdaival, aki egyébként kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy a gyerekek részt vegyenek az ilyen eseményeken.

A fiatalok kísérték fel a játékosokat a kezdéshez, ahol Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere átnyújtotta Dárdai Pálnak a díszpolgári plakettet és oklevelet.

A 20 fővel kiálló Dárdai Hertha Team játékosai között ott volt Egressy Gábor, Vincze Ottó, Lisztes Krisztián, Fehér Csaba. A találkozó elején kicsit megilletődött volt a helyi csapat, Dárdai a harmadik percben nagyjából 25 méterről – csak úgy – beívelt egy gólt, majd legkisebb fia is a pályára lépett. A 12 éves Bence ügyesen mozgott, úgyhogy meg is szerezte a Dárdai Team második gólját.
Itt látható:

Aztán megemberelte magát a hazai együttes, és 2-2-re kiegyenlített. Végül a félidő előtt még a Dárdai Hertha Team 3 – 2-re szépített, amikor Vincze Ottót kérdeztük:

A félidőben mindenki Dárdai Pállal szeretett volna fényképezkedni, természetesen e sorok írója sem maradhatott ki a dologból.


A 12 éves Dárdai Bencét is lencsevégre kapták, sokan mondják, hogy testvéreihez hasonlóan ő is tehetséges.


A második félidőben pedig megtörtént a csoda, hiszen a Zamárdi csapat kiegyenlített, sőt nagy meglepetésre 4-3-ra meg is nyerte a találkozót, aminek igencsak örült a 450 fős szurkolótábor.

Az akció elérte a célját, ugyanis a helyi Rozé Fesztiválon tartott jótékonysági borárverésen és a meccsen összesen 1 millió forint gyűlt össze. A támogatás segítségével megjelenhet az a könyv, ami az 1500 éves, hatalmas zamárdi avarkori temető leleteit mutatja be.

Kép és szöveg: Krausz Andrea

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a többi interjúért!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva