viharjelzés: nincs
-1°
Déli
3 km/h
2018.07.18. 21:27 Egy kisvárosban az egész világ – Babel Sound
Megosztom
Igazi bábeli sokszínűség jellemzi a napokban Balatonboglárt, hiszen koncertekkel és interaktív programokkal zajlik a Babel Sound Fesztivál.

Mezítlábas nézelődők színes ruhákban, különböző nyelven beszélő emberek, zene, programok, igazi multikulti hangulat – ez a Babel Sound. A hétnapos fesztivál igazi különlegességnek számít a magyar fesztiválpalettán, hiszen amellett, hogy sok olyan előadót lehet meghallgatni, akiket máshol nem, még belépőt sem kell fizetni, hiszen minden rendezvény ingyenes.

A szervezők célja, hogy a Babel Sound különböző kultúrák és művészeti ágak interaktív találkozója legyen, ahol lehetőség van a felszabadult közös alkotásra, játékra, egymás megismerésére, az egymás iránti tisztelet elmélyítése a művészeten keresztül.
Idén mintegy 20 ország zenészei muzsikálnak a Babel Sound Festivalon, érkeztek Indiából, Chiléből és Szenegálból is résztvevők. Magyarországról olyan előadók koncerteznek, mint a Meszecsinka, a Holddalanap, Chalaban, vagy a Dzsinkaladdzsi. Több olyan zenekar is fellép a rendezvényen, mely többféle hagyományt gyúr össze egységes zenei világgá.

De nem csupán a zenéről szól ez a hat nap, hiszen a gasztronómia, a kézművesség is megjelenik, és még a művészetterápiát is ki lehet próbálni.

Idén Olaszország, India, Indonézia, Spanyolország, Törökország, Perzsia, Portugália és Marokkó is külön sátrat kapott, ahol tánctanítás, táncház, tésztagyúrás, maszk készítés és számos más érdekes program várja a látogatókat. Az olasz sátorban például hangszert is lehetett készíteni.

A fesztiválon idén sok a gyerekprogram is. Minden nap gyermekeknek szóló zenés és mese előadásokkal kezdődik, majd interaktív programokon keresztül ismerhetik meg kicsik és nagyok a résztvevő országok kultúráját, népszokásait, öltözetét és táncait.

A fesztiválon egészen különleges produkciókat is hallhat a közönség.

A Babel Sound Fesztiválon még egészen vasárnapig július 22-ig vehetnek részt az érdeklődők.

Részletek, programok itt elérhetők.

Szöveg és felvételek: Fenyő Zsuzsa

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva