Krausz Andrea | 2018.07.02. 10:37
Elindult a jubileumi óriáskerék Siófokon
A déli Balaton-part egyik legszebb kilátása Siófokon tárul a szemünk elé. Ötven méter magas óriáskereket építettek a Nagystrandon, ami pont 10 méterrel nagyobb a tavalyinál. Ha tehetnénk, órákig elidőznénk rajta.

 

Az egyik legjobb szelfipont

Kék égbolt bárányfelhőkkel és olyan zöld színű víz fogadott a nyitónapon, amilyenre mindenki vágyik. A szeles idő kisöpörte a párát. Jól látszottak az északi part települései, a Tihanyi-félsziget, a keleti medence és a Bakony acélszürke, kékes vonulatai, a vízről pedig nem lehet levenni a tekintetet. Csak a következő körben jön rá az ember, hogy a város felé is szép a kilátás, a Somogyi-dombság is látható. Egy jegy megvásárlásával 8-10 percet tölthetünk a keréken. Ha sokan szállnak be, gyakran megállunk. Kisebb forgalom esetén viszont több körre van lehetőség.

10 percet töltünk a levegőben

A vadonatúj óriáskeréken minden gondola plexi kabint kapott, amit szeretnek az emberek, mert nagyobb a biztonságérzet, ez is újdonság a tavalyi, nyitott ülésekhez képest.

A siófoki óriáskeréken korábban tartottak már lánykérést, legénybúcsút, szülinapi bulit, sőt házassági évfordulót is.

– Büszke lehet a város erre a látványosságra – mondta Németh Károly, az óriáskereket építtető és működtető Karma Production Kft. ügyvezetője, aki 2015 óta foglalkozik a látványosság siófoki megjelenésével. – Nagyon biztonságos, 30 x 30-as talapzatát betonsúlyok tartják 8 ponton. 180 km/h-s szélerősségre van biztosítva, nyolc elektromotor hajtja. Általában a naplemente idején a legnagyobb a forgalom, este pedig programozható, ledes fény gondoskodik a hangulatról – összegezte Németh Károly.

A naplemente kihagyhatatlan

Sokan még nem tudják, hogy ez az első magyar készítésű óriáskerék. Elkészítése Horváth Mihály ötletgazdának köszönhető. Az 50 méter magas, 30 gondolás építmény 180 fő befogadására alkalmas és kifejezetten az idei évre, Siófok várossá válásának 50. évfordulójára építették. Az önkormányzattal való együttműködés révén az idei nyártól hat éven keresztül minden szezonban a siófoki strand lesz a kerék otthona.

A siófoki szállodasor a háttérben

Az iskolai szünidő végéig, vasárnaptól csütörtökig 16 órától 24 óráig lehet óriáskerekezni. Pénteken, szombaton és vasárnap 16 órától éjszaka 1 óráig működik. Ha valaki 16 órakor szeretne strandolni Siófok legnagyobb fürdőhelyén, akkor az óriáskerékre váltott jegy ára 16 és 19 óra között a strandbelépőt is tartalmazza.

Este is hangulatos

A felnőttek 2000 Ft-ért válthatnak jegyet, a gyerekjegy, amit nem korhoz, hanem magassághoz kötnek (140 cm alatti gyerekek) 1500 Ft-ért váltható. 3 éves kor alatt ingyenes, 14 éves kor alatti gyerekek esetében kabinonként egy felnőtt kísérő szükséges.

Fotó és szöveg: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva