2018.09.26. 20:00
Elvitték a színházat a veszprémi állatkertbe
Egyedülálló kezdeményezésnek lehettek szemtanúi azok, akik vasárnap délután látogattak ki az állatkertbe.

A Veszprémi Petőfi Színház művészei és azok a fiatalok, akik már beépültek a társulat munkájába, négyállomásos műsort adtak rendhagyó helyszíneken.

A színészek az állatsimogatónál, a Dinó Parkban, az Elefántháznál és végül az Afrika szavanna játszótérnél szerepeltek közel félórás műsorokkal, amelyek során stílszerűen, állatokkal kapcsolatos dalokat, irodalmi műveket hallhattak a látogatók.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a projekt ötletgazdája köszönte az állatkertnek, hogy befogadta őket, és a színészeknek, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez. Elmondta azt is, hogy a megyeszékhely egyik fő attrakciója az állatkert, amelyet az országban szinte mindenki ismer, és azt tapasztalták, hogy a vidéki színház látogatók gyakran kötik össze állatkerti kirándulással az esti színházi előadást.

A Petőfi Színház társulatának tagjai közösen énekelték el az Állatkerti útmutató című dalt a Dinó Parkban Fotó: Molnár Sándor

Így született meg a Színház az állatkertben program ötlete, és ezért hozták el az állatkertbe ezt, a gyerekeknek szóló műsort. A színház igazgatóhelyettese reményét fejezte ki, hogy a jövőben folytatni tudják majd ezt a kezdeményezést, és azt is el tudná képzelni, hogy egy szép nyári estén, zárás után felnőtteknek szóló komplett műsort adjanak elő itt, az állatkert valamelyik gyönyörű és különleges helyszínén.

Módri Györgyi, aki Máté P. Gáborral előadta az Apu, hogy megy be az a nagy elefánt című dalt, nagyon jónak tartja a kezdeményezést, főleg vasárnap délután, amikor sokan vannak az állatkertben. Erre az alkalomra megtanult egy Breki bluest is, amely egy színész béka dala, és, mint mondja szívesen jöttek el az állatkertbe, ahol régen járt már, és most a fellépések között rácsodálkozott a sok újdonságra.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva