viharjelzés: I. fokozat
23°
23° 17°
0
3 km/h
2018.09.19. 15:02
Finom ételek, izgalmas műsorok
Gyönyörű időben, idilli környezetben rendezte meg az önkormányzat és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület a negyedik Alsóörsi Horgásznapot. A horgászverseny a strandon, míg a halfőző verseny és a kulturális műsorok a Sirály parkban várták az érdeklődőket.

Tizenhárom háromfős csapat nevezett az idei horgászversenyre, minden adott volt ahhoz, hogy a pecások sok halat fogjanak. Tatai Lajos, az egyesület elnöke elmondta, hogy a versenyzők kevés halat fogtak ki a Balatonból, és az is csak keszeg volt. Egyben megköszönte az önkormányzat és a polgármester támogatását.

A horgászversenyt az egyéni kategóriában Zenyik Tamás nyerte meg 1685 grammal, második lett Kröbl Attila 1265 grammal, míg a harmadik helyet Kalász Nándor szerezte meg 1165 grammal. A csapatversenyt, a Veszprémvidéki Horgász Egyesület hármas számú csapata nyerte meg 2425 grammal, a második helyen végzett a Ponty Team 2325 grammal, míg a Falco Peca a képzeletbeli dobogó aljára állhatott 1130 grammal.

A Veszprémvidéki Horgász Egyesületnek Alsóörsön van egy 100 csónak férőhelyes kikötője, de ott partrészük nincs, így nem tudnak horgászversenyt rendezni. Ezért jött az ötlet – három évvel ezelőtt –, hogy horgásznapot tartanak a településen.

Hebling Zsolt polgármester elmondta, hogy napi kapcsolatban állnak az egyesülettel, akik nyáron ünnepelték a településen fennállásuk hetvenedik évfordulóját. A falu első embere szerint szükség van az ilyen rendezvényekre, hiszen Alsóörsön nagy múltja, jelene és reméli, hogy jövője van a horgászatnak.

A délutáni halfőző versenyre kilenc csapat nevezett. A szakmai zsűri idén három aranyérmet osztott ki. Az egyiket, az Ahogy mi szeretjük csapat halászleve érdemelte ki, ők egyben a vándorserleget is megkapták.

A másik két elismerést a veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör egyes és kettes csapata kapta. Az egyik ételük a bakonyi betyárpaprikás halétel volt, amelyet pontyból készítettek, megbolondítva laskagombával, mellé hal­krémmel töltött kelt tésztát ajánlottak, szilvacsatnival, ezt ugyancsak aranyéremmel díjazta a zsűri.

A Napraforgó Óvoda 250 főre halászlét főzött, így senki nem távozott éhesen. Olyanok is voltak, akik nem neveztek a versenyre, ők sült keszeget készítettek – saját maguk és barátaik legnagyobb örömére.

Az egész napos rendezvénysorozat színvonalas műsorokkal fejeződött be. A Sirály park nagyszínpadán fellépett többek között Fábián Éva, aki elsősorban a gyerekeknek kedveskedett a műsorával, őket is bevonva. Őt követte Dávid Roland és barátai, majd a M.É.Z zenekar és az Erin sztepptánctársulat. Az est sztárvendége a Füred Dixieland Band volt Falusi Mariann énekesnővel. A programsorozat a Viktória zenekar utcabáljával zárult.

M.É.Z. együttes

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva