Krausz Andrea | 2018.08.12. 22:47
Flashmobon alkották meg a Balaton szívét
Egymás kezét fogva alkotott szívet ezer ember a Balaton vizében. Rekord idő alatt álltak körbe a fürdőzők, akiket drónfelvétel örökített meg.

A kétezres évek elejétől hagyomány Zamárdiban, hogy augusztusban, a Balatoni Játszadalom részeként flashmobot szerveznek a strandon. Minden évben más-más eszmét támogatva szervezik meg a demonstrációt, idén a gyermeket váró édesanyáknak ajánlották fel jelképesen a vízben formált szívet.
Vasárnap szinte teljesen megtelt a nagystrand, a szervezők végigjárták a partszakaszt és megafonnal toborozták az embereket a megmozduláshoz.

Rövid idő alatt ezer strandoló gyűlt össze a vízbe vezető lépcsőknél. Volt, aki nem először vett részt a flashmobon.

Két oldalról vonultak sorban, kézen fogva az emberek a vízbe, aztán a fürdőzők közül is sokan kedvet kaptak, hogy csatlakozzanak. A rendezők irányították a vonalat alkotókat, a szív közepéből mindenki kiment, hogy ne zavarja az alakzatot.

Egy selfie a szívalkotókkal:

A szervezők elmondása szerint ezer ember alkotta a szívet a Balatonban, amivel nem döntöttek csúcsot, mivel régebben előfordult, hogy ezerötszázan csatlakoztak a felhíváshoz. Idén azonban könnyű volt mozgósítani a strandolókat és rekord idő alatt, mintegy 10 perc elteltével kialakult a szív alakzat, amit drónról lehetett a legjobban látni.

Döme Tamás drónfelvétele:

A Balatoni Játszadalom programjában a parton népi játékok, vetélkedők és a kézműves foglalkozások várták a családokat.

Kép és szöveg: Krausz Andrea, drónkép és drónvideó: Döme Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva