veol.hu | 2018.08.31. 10:00
Futás és családi programok Balatonszőlősön
Mintegy hétszáz futó vág neki Balatonszőlősön, szeptember 1-jén az idei Szőlőskörnek, amely egyszerre sport- és kulturális fesztivál, illetve európai hírű, rangos ultrafutó-megmérettetés.

Kezdjük az utóbbival! Tizenhárom ország 170 ultrafutója vesz részt a Szőlőskör 50 kilométeres megmérettetésén, amely egyben Világkupa-verseny. A pálya egyszerre szép és nehéz: a résztvevők Balatonszőlősről indulva Pécselyt, Vászolyt, Dörgicsét, Balatonakalit, Fövenyest, Balatonudvarit és Aszófőt érintve érnek vissza a rajthelyre.

A gyönyörű környezetet és a fantasztikus útvonalat emelte ki eheti Facebook-bejegyzésében a mezőny legnagyobb neve, a spanyol Ivan Penalba Lopez, aki 24 órás futásban vezeti a világranglistát, a 12 órás kategóriában pedig második helyen áll.

Remek, szoros, színvonalas versenyre van kilátás, sok kiváló futó küzd majd a legjobb helyezésekért. A hölgyeknél például ezúttal is ott lesz a címvédő Maráz Zsuzsanna.

A Szőlőskör természetesen nemcsak az ultrafutóké, sőt. Több száz gyermek és felnőtt vág neki a különböző távoknak. Az 50 kilométert váltóban is lehet teljesíteni, emellett rendeznek félmaratont és 10 km-es viadalt is, valamint egy különleges gyermekverseny is kapcsolódik a programhoz.
– Körülbelül hétszázan állnak rajhoz szombati versenyünkön, ami kétszázzal több nevezőt jelent, mint tavaly. Nagyon örülünk, hogy az ultrafutó Világkupa színvonala még tovább emelkedett, az idei mezőny nagyon erős lesz – nyilatkozta lapunknak Baranyai Máté, a Szőlőskör alapítója és versenyigazgatója.

Az ötödik alkalommal életre hívott megmérettetést a HSB Team, a Balatoni Helyi Értékek Egyesület, valamint a balatonszőlősi önkormányzat szervezi.

Baranyai Máté kiemelte a házigazda Balatonszőlős szerepét és munkáját, megjegyezve: nagy szó, hogy egy kis település képes befogadni egy ilyen nagy rendezvényt. Ráadásul nem akármilyen színvonalon, ilyenkor az egész falu ezen dolgozik, nagyszerű az összefogás, amely tiszteletet érdemel.

A Prevital Szőlőskör szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik, az összes táv indulói egyszerre állnak rajtvonalra. Van még lehetőség helyszíni nevezésre, ezt pénteken 15 és 19 óra között, illetve szombat reggel kilenc óráig lehet megtenni a polgármesteri hivatal épületének emeletén.

Ugyanitt lehet átvenni a rajtcsomagokat is ezekben az időpontokban. A viadal központja ezúttal is a helyi sportpálya, amelyet nemrég újítottak fel.

Ami a már említett gyerekverseny illeti, a legkisebbek 11 órakor futnak a futballpályán, az ő távjuk 600 méter lesz. Ez egy jótékonysági rendezvény, amely a Reformáció 500 Egyesület támogatásával, a Szőlőskör programjához csatlakozva jön létre. A célba érők között értékes díjakat sorsolnak ki a szervezők.

A Szőlőskör egyszerre sport és kulturális fesztivál, a nap programja a futás mellett is nagyon gazdag: többek között lesz főzőverseny, gyermekműsor és játékok, sétakocsikázás, musical, valamint fellép Szőke András és Sub Bass Monster is.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva