Bólyi Alexandra/MTI | 2018.06.04. 13:34
Garantált a balatoni közbiztonság
A turisták úti céljuk megválasztásánál nagyon figyelnek a közbiztonságra. Magyarország és a Balaton is kiemelkedően teljesít ebből a szempontból. A készenléti rendőrség, az országos főkapitányság és a megyei rendőrkapitányságok is támogatást nyújtanak a szükséges rendőri létszám és a technikai eszközök biztosításához a Balatonnál, például a légi-rendészeti parancsnokság helikoptereinek működtetésével a térségben.

A készenléti rendőrség lovas és kerékpáros rendőröket ad, és az érintett megyei főkapitányságok kerékpáros rendőrei is ellátnak majd szolgálatot. Megszervezik továbbá az üdülőrégióban az éjszakai, illetve hajnali vonatok rendőri kíséretét. Somogy megye rendőrfőkapitánya szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy tovább erősödjön a közbiztonság a Balatonnál.

Az üdülőrégió megfelelő segítséget kap a készenléti rendőrségtől, és a megyei rendőr-főkapitányságok is az aktuális helyzetnek megfelelően csoportosítják át erőiket. – mondta Molnár Gábor, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottságot (BKKB) vezetője. „A feladat nagy, de felkészültünk, és mind az anyagi, mind a technikai, mind a személyi feltételek adottak ahhoz, hogy ha lehet, még a tavalyinál is jobb közbiztonságot teremtsünk a Balatonnál.”

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője a vízbe fulladás veszélyére hívta fel a figyelmet. Aki a Balatonnál a partról bármilyen balesetet lát, hívja a 1817-es ingyenes segélyhívó számot.

A balatoni vízrendészet 27 hajóval ügyel a biztonságra, és segít a bajbajutottakon a Balaton 600 négyzetkilométernyi felületén. Szólt arról is, hogy a balesetek megelőzéséhez több tájékoztató táblát helyeznek ki többi között a tó 235 kilométer hosszú partszakaszának 726 stégénél.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva