2018.08.16. 10:00
Hazai halételek a fesztiválokon
A Fonyódi Harcsafesztivál is egyik állomása annak a roadshow-nak, amely a nyár folyamán számos rendezvényen képviselteti magát. Az érdeklődők keressék a „Kapj rá!” faházat!

A „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány faházánál a Sziget Fesztiválon hét napon keresztül, napi 1000 adag halas kóstolófalat várta a látogatókat. Európa egyik legnagyobb multikulturális rendezvénye kitűnő alkalom, hogy a világ számos pontjáról érkező fesztiválozók megízlelhessék az egészséges és kiváló minőségű hazai halakat.

Füstölt halfilé, halpástétom, grillezett halfasírt és halchips is szerepelt azon a menüsoron, amelyet a Sziget Fesztivál közönségének kínáltak a rendezvény ideje alatt a „Kapj rá!” kampány standján. A kiváló hazai édesvízi halakat – pontyot, afrikai harcsát és pisztrángot – felvonultató kóstoltatás nagy népszerűségnek örvendett, a faház körül a rendezvény minden napján folyamatos volt az érdeklődés.

A „Kapj rá!” kóstoltató roadshow egyik legfontosabb nyári állomása a Sziget Fesztivál – mondta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum újdonsült ügyvezető igazgatója. Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények azért fontos állomásai a kampánynak, mert a fogyasztók nem csak megismerhetik, de meg is ízlelhetik a finom és egészséges édesvízi halakat. A kóstoló falatok mellett ismeretterjesztő kiadványokból is tájékozódhatnak, amelyekből egyrészt praktikus tanácsokat kaphatnak a hal elkészítésével kapcsolatban, másrészt egészséges és változatos receptekkel örvendeztethetik meg családjukat. A kampány egyik legfőbb üzenete, hogy a halat nem csak rántva és olajban sütve lehet elkészíteni, hanem számos változatos, egészséges és egyszerű módja létezik a halételek elkészítésének.

A nemzetközi trendek alapján is jól érzékelhető, hogy a halfogyasztás világszerte egyre népszerűbb. A Magyarországon tenyésztett minőségi halakból rendkívül sokféle étel készíthető, a boltokban pedig már számtalan feldolgozott termék is kapható. A hal ráadásul nem csupán egészséges, a fogyasztása is biztonságos, hiszen hazánkban az élelmiszer-ellenőrzések e téren még az EU átlagnál is szigorúbbak. A magyar hal tehát nem csak finom, de egészséges és biztonságos élelmiszer is! „Halra Magyar!” – mondta Lévai Ferenc, a MAHAL szóvivője.

További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről a www.kapjra.hu weboldalon és a https://www.facebook.com/kapjra/ közösségi oldalon érhető el.

A „Kapj rá!” roadshow további állomásai:

  1. Fonyódi Harcsafesztivál, Fonyód, 2018.08.24-25.
  2. Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Szeged, 2018.08.31-09.02.
  3. Györöki Szüret és Halfőző fesztivál, Balatongyörök, 2018.09.01.
  4. MA-HAL 44. Országos Halfőző Verseny, Tiszafüred, 2018.09.01.
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva