2018.08.31. 20:00
Hetedszer is Ponty így jó!
Változatos halételeket kínáltak a vendégeknek a 7. Ponty így jó! fesztiválon. A vonyarcvashegyi program célja a hal népszerűsítése, valamint, hogy a nyár végén is programot kínáljanak a helybélieknek és a turistáknak. A három nap alatt gyermekprogramokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket.

Az eseményről a Keszthely Televízió tudósított.

A Halkonyhában a ponty mellett hekk, süllő, harcsa és keszeg is várta a vendégeket, de nem hiányzott a repertoárból a halászlé sem. A 7. Ponty így jó! fesztiválon nagyon sok a visszatérő vendég, akik nem csak a finom ételek, hanem a jó hangulat miatt is ellátogattak a programra

„Sopronból jöttünk, és nagyon finom a hal, amit itt készítenek, úgyhogy ezért érdemes visszajönni minden évben. Szeretnénk a továbbiakban is részt venni ezen az eseményen.” – mondta az egyik vendég, Varga Julianna.

2013 óta megszűnt a kereskedelmi célú halászat a Balatonon, így a vendéglátásban csak kivételes alkalmakkor lehet balatoni halhoz jutni. Az éttermek és halsütödék az esetek többségében tógazdaságokból érkező halakat kínálnak a vendégeknek. Így van ez Vonyarcvashegyen is, ahol a Halkonyhában a tavi halak mellett tengeri pikkelyesekkel is várják a vendégeket.

„A Ponty így jó! fesztiválra pontyos ételekkel, de nem csak azokkal, hanem számtalan más olajban sült halakkal, harcsafilével, keszeggel, süllővel, az elmaradhatatlan balatoni hekkel igazából. Természetesen pontyhalászlét is főztünk, és pontyfilét. Szardellát is, hogy a tengeri halakat egy picit népszerűsítsük, azt is szoktunk sütni, azt is hoztunk.” – tájékoztatott a Halkonyha tulajdonosa, Kántor János.

A halak mellett a térség borászai is kínálták nedűiket a fesztiválon. A halak mellé jól csúszott az olaszrizling, a chardonnay és a rozé is. A Papp és Fiai Borászat szívesen ajánlott italt az elfogyasztott halas ételek mellé.

„Mindenképpen a száraz fehérborokat ajánlanám. A rozét sem szabad megvetni, az is nagyon jól áll a halételekhez. Persze mindenkinek a szájízéhez kötném a dolgot. Aki a félédes borokat kedveli, az is kiváló hozzá. A nehéz vörös bor az inkább a húsokhoz ajánlatos, az összes többi bort szerintem lehet fogyasztani a halhoz.” – tette hozzá Papp Ferenc, borász.

A Ponty így jó! fesztivál egyik célja a halételek népszerűsítése, emellett pedig a nyári szezon végén is szeretnének programot kínálni a vendégeknek a vonyarcvashegyiek. Mindezeken túl cél a ponty népszerűsítése is.

„Számtalan halnak rendeztek a környező településeken rendezvényt. Van a keszegfesztivál, van a gardafesztivál, van a süllőfesztivál, és úgy gondoltuk, hogy a ponty az egy olyan jellegzetes hal a Balatonban, aminek nagyon jó volna egy összetett fesztivált összehoznunk. Hogy a ponty miért jó? Mindig azt mondtuk, hogy a ponty az ponty úgy jó, ahogy elkészítik.” – emelte ki Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

A fesztivál nyitónapján az AB/CD zenekar szórakoztatta a közönséget. Pénteken a zalaapáti Harmonika zenekar, szombaton pedig a Marcali 3 tenor lépett fel. Mindezek mellett utcabál és gyermekprogramok is várták a közönséget.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva