2019.02.11. 13:57
Hévíz is kiáll a balatoni Red Bull Air Race verseny mellett
A Balatonhoz közeli üdülőváros, Hévíz is örömmel venné, ha a budapesti helyszín helyett idén a Balatonnál lenne a nagyszabású világverseny.

– Hévíz Város polgármestereként örömmel fogadtam azt a közelmúltban megjelent hírt, hogy a Red Bull Air Race világbajnoki futam lehetséges helyszíneként a Balaton is felmerült. Ugyancsak örömmel értesültem arról, hogy a helyszínek között a Hévízhez közeli Keszthelyt, illetve más, Balaton-parti településeket is számon tartanak a szervezők – tudatta a LikeBalatonnal Papp Gábor.

Meggyőződésem, hogy Hévíz és térsége, mint Magyarország egyik legeredményesebb turisztikai területe és a város mint a Hévíz Balaton Airport nemzetközi repülőtér üzemeltetője, alkalmas arra, hogy e nagyszabású rendezvény lebonyolításához háttér bázisként támogatást nyújtson. Hiszem, hogy a Balaton infrastruktúráját és felkészültségét illetően egyaránt alkalmas és képes a rendezvény megvalósítására.

Fotó: pixabay

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy a keszthelyi alpolgármester, Nagy Bálint levélben fordult a Red Bull Air Race világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, melyben javasolta, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is, hiszen Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezéséhez.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva