2019.01.11. 18:00
Idegenforgalmi fejlesztések Zalában
Autóutak építése, színházfelújítás, szállodaépítés, továbbá vasúti és repülőtéri fejlesztés is szerepel a Zala megyében idén elkészülő vagy induló beruházások között.

Az M76-os még zajló építkezése mellett a harmadik negyedévre befejeződik ugyanis az M70-es autóút kétszer kétsávos autópályává történő bővítése, ami Nagykanizsa térségének is új fejlesztési lendületet adhat – mondta Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke – az előkészület és a tervezés évei után az idei már az építkezések esztendeje lesz a megyében.

Szeptemberre várhatóan elkészül az egykori Balaton Szálló kínai beruházó által elvégzett korszerűsítése. A belvárosi, egykori Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ épülete helyén pedig négycsillagos konferencia- és üzleti hotel építése kezdődik.

A Hotel Balaton látványterve. A felújítás után megfelel a négycsillagos színvonalnak, mind a szobák kialakításában, mind szolgáltatásaiban.

 

A Modern városok program beruházásai közül a belvárosi Kvártélyház és a botfai kastélyépület renoválása, valamint az Alsóerdőre tervezett szabadidős komplexum kivitelezése is elindulhat ebben az évben. A mintegy 9,5 milliárd forintos költségűre tervezett új uszoda és strand kivitelezői szerződését pedig már ezen a héten aláírják, így ennek az építése is rövidesen indul – jelezte Balaicz Zoltán polgármester.

Kvártélyház Zalaegerszeg

Címlapfotó: zalaegerszegturizmus.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva