2018.07.13. 11:00
Húszesztendős lett a balatonfőkajári repülőtér
Balatonfőkajár Huszadik születésnapja ünneplése mellett hagyományos versenyének is otthont adott nemrég a balatonfőkajári repülőtér.

Összemérték a tudásukat

Az ultrakönnyű repülők huszadik alkalommal mérték össze tudásukat Balatonfőkajáron, ahol a helyi reptér a fennállásának (szintén) huszadik évfordulóját ünnepelte.

A Balatonfőkajári Repülő Klub által szervezett Sirály kupán ezúttal is az ország legjobb ultrakönnyűrepülő-pilótái mérték össze tudásukat különböző feladatokban, két kategóriában. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt. A háromnapos versenyen már a megnyitót, illetve a versenyzők érkezését is erős zivatartevékenység nehezítette, majd az első versenyfeladatoknál a programot kettészakította egy átvonuló vihar. A résztvevők navigációs repülésben igyekeztek minél jobban helytállni.

A legjobbak értékes díjakkal gazdagodtak

A második versenynap kedvezőbb időjárással indult, azonban egy feladat lerepülése után ezúttal az erős szél vetett véget a repülésnek. A folytatásban, a harmadik napon az indulók teljesítették a hátralévő feladatokat, majd a szervezők eredményhirdetést tartottak, a legjobbak értékes díjakkal gazdagodtak. A kedvezőtlen időjárás ellenére a Sirály kupa idén is remek hangulatú versengést hozott, a résztvevők megköszönték a fő szervező Vörös Gyula, valamint segítői, a helyi repülőklub tagjainak munkáját. Eredmények, egyszemélyes repülő kategória: 1. Thuróczy Endre, 2. Martinecz Endre, 3. Kujundzic Róbert. Kétszemélyes kategória: 1. Kopa László–Kun Zoltán, 2. Hegedüs Károly–Csapó Tünde, 3. Dorfmeister László–Dianovics Vera, 4. Bódis Bence–Bódis László, 5. ifj. Sörös Lajos–Groszvald Attila, 6. Medák Tamás–Fábián Attila.HG

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva