viharjelzés: nincs
13°
22° 10°
DNY
1 km/h
2018.11.14. 20:00 Hűvösvölgyi Ildikó: A férjemmel 44 éve szeretjük egymást
Megosztom
A Kossuth-díjas színésznőnek három hónap alatt három bemutatója volt, illetve lesz, ezért nagyon várja az ünnepeket, mert többet lehet az unokájával. De évfordulóra is készül, jövőre lesz 45 éve, hogy férjével a legnagyobb boldogságban élnek.

– Minek örült mostanában a legjobban?
Az unokámmal töltött időnek és az Ártatlan vagyok című darabnak. Jó csapat jött össze, és az enyém egy nagyon izgalmas karakterszerep. Néha nem árt, ha a színész egy kicsit lazább feladatot kap, mert szeptember óta nem volt megállásom.

– Miért szereti még?
Mert Szurdi Miklós rendezi, és tehetséges fiatalok viszik a vállukon a darabot. A főszereplő Szilvási Juditra különösen büszke vagyok, mert nálam végzett a Madách Színház Musical Stúdiójában.

– Benkő Péterrel sokszor összehozta már az élet.
– Péterrel nagyon sokat játszottunk együtt. Ebben a darabban a férjemet játssza, harmincévi házasság minden nyűgével létezünk, amikor már minden idegesíti az embert a másikban.

– Melyik volt a legemlékezetesebb közös munkájuk?
Talán a Csínom Palkó, a filmben ő volt Csínom Jankó, aki szintén szerelmes volt belém, azaz Éduskába. És mit ad Isten, eltelt negyven év, s most férj és feleség vagyunk.

– Máig rengeteg az elfoglaltsága. Játszik, a Táncművészeti Egyetemen színészmesterséget tanít. Mennyi szabadideje marad?
Sajnos kevés, mert van egy fantasztikus családom is.A kisunokám, Bence most lesz kétéves. Három hónapja költöztünk a közelükbe, csak átmegyek az út másik oldalára, és ott laknak. Nem telik el nap, hogy ne lássam.

– Mi a titka ennek a családi idillnek?
Nagyon fontos, hogy a két lányomnak volt és van édesapja, édesanyja. És az is fontos, hogy az unokának legyen nagypapája és nagymamája. Óriási boldogság, hogy lett egy unokánk.

Fotó: Madách Színház archívum

– Jöhet a következő?
Az unokánkkal kiteljesedett az életünk, reméljük, lesz még több is. A kisebbik lányom, Zsófi itt van a színházban. Ő most a karrierjére koncentrál. Nagyon jó Sally Bowles-ként Cabaret-ban, büszke vagyok rá.

– A férjével nagyon régóta ismerik egymást. Ő is művész, a Kex együttesben dobolt, azt pedig kevesen tudják, hogy a festőóriás, Bernáth Aurél tanítványa volt.
– Most dokumentumfilm-rendező. Amikor megismertem, már nem dobolt. A festészetet az együttes miatt hagyta abba.

– Mióta tart a szerelem?
– Most megyvennégy éve, hogy ismerjük és szeretjük egymást.

– Hogy fér meg egymással két művész, akikről tudni lehet, nem egyszerű velük az élet, maguknak valók?
Úgy, hogy összeillenek. Van szerető családjuk, segítik egymást, és nem telepednek a másikra.

Forrás: borsonline.hu
Címlapfotó: sonline.hu

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva