likebalaton.hu | 2018.07.10. 18:00
Imádják az utazók Budapestet és a Balatont
A belföldi turizmus több mint 13 százalékkal bővült a téli (első negyedévi) adatokhoz képest – derül ki a Szallas.hu  felméréséből – és ez igen jó hír a vendéglátóknak. Legszívesebben Budapesten, Egerben vagy a Balatonon időzünk.

A Top 10 belföldi úticél nem okoz túl nagy meglepetést, hiszen Budapest után azonnal a Balaton bulifővárosa következik, Siófok és az ötödik helyen szintén a balatoni régió szerepel, Balatonfüred.

Az egy-két éjszakás kikapcsolódások voltak a legnépszerűbbek, a foglalások 77 százalékát tették k. A szálláshely kiválasztásában is fontos szempont az ár, hiszen még mindig az apartman (24%), a vendégház (20%) és a panzió (18,7%) a legkeresettebb szállástípusok, a foglalások közel kétharmada szólt ezekbe.

A Szallas.hu adatai alapján a 4-5 csillagos hotel kategóriában 82 ezer forintot fizettek a vendégek egy-egy szálláshelyért. Ennél jóval olcsóbban megúszta, aki apartmanban, vendégházban vagy panzióban hajtotta álomra a fejét, ők 31 ezer forint alatti összeget fizettek.

„Előfordultak kirívó esetek is: a legolcsóbb foglalás 1800 forint volt, míg a legdrágább másfélmilliónál is többe került” – árulta el Keresztes Nóra. Nagyjából minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendeztek, szállásonként átlagosan 58 ezer forint értékben.

Illusztráció: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva