2018.08.18. 11:00
Itt a kutyákat is szívesen látják
Az igazi gazdi nyaralni is magával viszi kedvencét, nem hagyja magára a hű négylábút. Adunk néhány tippet, hol fogadják szívesen az ebeket.
Sajnos az északi parton van még hová fejlődnie a kutyás vendéglátásnak. Van azonban néhány remek hely, ahol a négylábú barátokat is szívesen látják.
Ilyen Paloznakon a Sáfránkert Vendéglő, ahol a nagy teraszon könnyű kutyával is helyet foglalni, de a beltérbe is beengedik a négylábút.
A vászolyi Zománc Bisztrócskában hagyományos ételek lehet modern felfogásban kóstolni, és a modern felfogás itt arra is igaz, hogy szívesen látják a kutyákat is.
Tihanyban a hagyományos magyar konyha ételeit kínálja az Echo étterem. A balatoni panorámában akár kutyánkkal együtt is gyönyörködhetünk.
Füreden a Baricska csárdát javasoljuk a kutyával érkezőknek. A hangulatos hely, az árnyékos terasz, a mesés panoráma akár kutyával együtt is élvezhető.
Balatonakaliban a FÉK étterem nőtt fel a XXI. század igényeihez. Kedvencünkkel együtt is szívesen fogadnak.
Az északi part legkisebb parti településén, Örvényesen is működik kutyabarát étterem. A Huszár vendéglőben a négylábúakkal érkezőket is szívesen fogadják.
A badacsonyi Laposa Birtok kutya- és macskabarát hely. Nem kell otthon hagyni házi kedvencünket, ha kirándulni és borozni szeretnénk, friss víz várja őket itató tálkában. Míg mi a panorámában gyönyörködünk, négylábú társunk is kipihenheti magát.

A déli parton a BL YachtClubban egész évben nyitva tartó – a’la carte étterem működik, ahol hazai és nemzetközi gasztronómiai különlegességekkel várják a vendégeket.

Fotó: Fenyő Zsuzsa

Itt nem csupán a kétlábú vendégek érezhetik jól magukat, hanem a négylábúak is, hiszen szeretettel fogadják a kutyákat is.

Fotó: Fenyő Zsuzsa

A balatonberényi Búbos Csárda egy 180 éves vályogházból átalakított épületben található, és egész évben várja a vendégeket. Az étteremhez egy terasz is tartozik, ahol kellemes környezetben töltheti idejét ember és kutya is.

Siófok-sóstói patinás, május közepétől szeptember közepéig működő családias bisztróban, a Vadásztanyában mindig zajlik az élet. Itt minden kutyás vendéget tárt karokkal fogadnak, a négylábúak számára több itató-, és etetőtál is rendelkezésre áll és olykor-olykor még finom jutalomfalatokat is kapnak a jól nevelt kutyák.

A Vadászatanya is lehet a kutyáknak kedves hely
Fotó: Krausz Andrea

A balatonszemesi Kistücsök Étterem Magyarország egyik legjobb vidéki étterme, számos elismerés, díj birtokosa, egész évben nyitva tart. A Kistücsök a 2017-es Dining Guide TOP 100 étteremkalauz előkelő, 12. helyezettje, ezért különösen jó dolog, hogy a kutyusok is szívesen látott vendégek. Kis- és nagytestű négylábúval is lehet érkezni, igazi kutyabarát hely. Nagy a forgalma, ezért érdemes online asztalt foglalni, illetve telefonon egyeztetni.

Akár kutyával, akár nélküle érkezünk, a Kistücsök Étterembe érdemes bejelentkezni
Fotó: Krausz Andrea

A gyenesdiási Szalóky panzióban egyre több a kutyás vendég, ma már az ideérkezők egyharmada kedvencével együtt jön. Itt a kutyákat térítésmentesen fogadják, de vannak helyek, ahol a négylábúaknak is felszámolnak díjat.

Az itt nyaraló német vendégek tapasztalata szerint nehéz olyan szállást találni, ahol az ebet is szívesen látják, de azért vannak ilyen panziók. Számukra fontos, hogy a szálláshelynek legyen udvara, ahol tud futkosni a kedvenc. Ők már harmadszorra nyaralnak a Balatonnál és úgy tapasztalják, hogy a legtöbb étteremben szívesen fogadják a kutyás vendégeket is
Fotó: Keszey Ágnes

A Hévízi-tótól csupán 100 méterre található Bonvital Hotelben előzetes bejelentés után szívesen fogadják házi kedvencünket is. Kérésre a szobában kutyaplédet, etetőtálat és kutyacsemegét biztosítanak négylábú barátunknak. Kutyusunkat a szálloda területén pórázon kell tartani, hogy ne zavarja a többi vendéget. A szálloda étterme, a Brix bistro is szívesen látja a kutyás vendégeket.

Összeállította: Keszey Ágnes
Szöveg és fotók: Fenyő Zsuzsa, Keszey Ágnes, Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Sági Ági

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva