2018.08.22. 09:06
Kellemes a szél, de zápor is várható
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)
A mérsékelt (10-25 km/h) északkeleti szelet a Balatonnál a reggei és délelőtti órákban időnként élénk (25-35 km/h, középső és nyugati medence ~40 km/h) lökések kísérhetik. Délután fokozatosan megszűnnek az élénk lökések és változó irányúvá válik a légmozgás. A szél csak erőteljesebb gomolyfelhők környezetében erősödhet átmenetileg 40 km/h fölé. Napos strandidő várható délután helyenként megnövekvő gomolyfelhőzettel. A térség fölé kis valószínűséggel egy-egy zápor vagy zivatar sodródhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 33 fok körül alakul. Késő este 25 fok valószínű.
A Balaton Siófoknál 27 fokos.
Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.
Légköri front egyelőre nem éri el a Kárpát-medencét. Továbbra is kánikula, hőség várható. Fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg teát, vizet, szénsavmentes ásványvizet! Kerüljük a cukrozott, alkoholos italokat! Az erős ultraibolya sugárzás miatt használjunk fényvédőkrémeket, hordjunk kalapot, napszemüveget, illetve a déli, kora délutáni órákban ha tehetjük, húzódjunk árnyékos, hűvös helyre!

Az M7-es autópályán,
– a 89-es km-nél a Balatonvilágosi kijáratnál a 710-es főút bekötési csomópontját építik. Mindkét oldalon a leálló sávot lezárták.
– Siófok térségében felújítási munkák kezdődnek a Letenye felé vezető oldalon. A 91-es és 111-es km szelvények között helyenként sávzárásra kell számítani.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva