mindmegette | 2018.09.04. 14:00
Kóstold meg a Somlói Juhfarkot!
A Mindmegette új sorozatot indított 7 nap, 7 borász, 7 boros recept címmel, ahol olyan balatoni borokat mutatnak be, amelyeket a 27. Budapest Borfesztiválon szeptember 6-9-ig meg is lehet kóstolni.

Ma a somlóvásárhelyi Kolonics Pincészet borásza, Kolonics Károly hozta el neked Somlói Juhfarkját, amely leginkább halételekhez, tengergyümölcseihez és káposztás ételekhez ajánlja. Az almás-káposztás réteshez például tökéletesen passzol!

ALMÁS-KÁPOSZTÁS RÉTES

HOZZÁVALÓK
1 ek olívaolaj
15 dkg vörös káposzta
15 dkg fejes káposzta
1 csipet őrölt római kömény

őrölt fekete bors
2 db alma
8 dkg aszalt szilva és meggy vegyesen
1 csomag (270 g) konyhakész leveles tészta
4 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
2-3 ek szezámmag
bazsalikomlevelek a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és rászórunk kétféle, megtisztított, vékonyan felcsíkozott káposztát. Meghintjük az őrölt római köménnyel, továbbá némi sóval és borssal. Felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket., közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

Amikor a káposzták már majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almákat, az aszalt gyümölcsökkel együtt, és készre főzzük úgy, hogy elforraljuk az összes folyadékot. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha szükséges, szűrőn lecsepegtetjük.

A leveles tésztát kitekerjük, és sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. Egyenletesen meghintjük a zsemlemorzsával, majd hosszában halmozzuk a közepére a káposztás keveréket. Ezután az egyik hosszanti oldalánál fogva feltekerjük a tésztát.

A rétes tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és készre sütjük a 190-200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. Ha kihűlt, felszeletelve, néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Forrás: mindmegette

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva